Opinii

Gestul care lipseste

Corneliu Condurache
22 feb 2006 824 vizualizări
Am trait s-o vedem si pe asta! Intr-o institutie din subordinea Consiliului Judetean Vrancea, finantata din bani publici si care include chiar in denumirea sa inserate drept elemente esentiale menite s-o caracterizeze ca fiind "de asistenta sociala si protectie a copilului" s-a petrecut ceva pentru care "halucinant" ar putea parea un adjectiv gol de continut.

Un tinar care nu numai teoretic ar fi trebuit sa constituie taman concreta "materie prima" asupra careia sa se reverse obiectivele respectivelor indeletniciri de baza ale "Directiei" cu pricina, (constind in "asistenta si protectie") este batut pina la stadiul de a fi internat in spital, la terapie intensiva!

Cel care i-a administrat tinarului "ocrotit", "asistat si protejat" inimaginabila agresiune este nimeni altul decit "referentul educator". Denumire pompoasa sub care sta ascuns individul platit sa aiba grija de nefericitul caruia i s-a aplicat corectia finalizata cu spitalizare. Ca absurdul sa fie unul desavirsit, cine credeti ca a avut tupeul sa se erijeze in cei mai aprigi moralisti si cunoscatori in amanunt ai prevederilor legii, dupa ce subordonatul lor a comis nestingherit ditamai magaria? Exact sefii huliganului salarizat din banii vrincenilor pentru a garanta protectia amaritului! Cum nu-i greu de constatat si nu s-au ferit sa si faca public acest lucru prin intermediul "Comunicatelor de presa", ei sint cei care pozeaza senini in aceste zile intr-un gen de viteji de dupa razboi si vor sa ne convinga intr-un limbaj doct ca nici usturoi n-au mincat, nici gura nu le miroase. Asta in conditiile in care, la cum arata descurajantul peisaj,

singurul gest de minim bun-simt ce -ar fi impus din zona lor ar fi fost acela ca macar unul dintre ei, sefii platiti cu salarii frumusele pe spatele celor transformati in saci de box, sa-si fi anuntat in aceste zile demisia. Dar pina la asa vremuri mai avem, se pare, multisor de asteptat... Deocamdata troneaza ca-n multe alte domenii si-n "protectia si asistenta" suspomenite: tupeul, nesimtirea, nepasarea. Toate acumulate si parca mustind. In cantitati ce-ar putea fi apreciate ca-s "din belsug" pe banii fraierilor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.