Opinii

Amanunte ce sar in ochi

Corneliu Condurache
20 feb 2006 942 vizualizări
Problema scandalului privind scurgerea de informatii din armata, cu "epicentrul" in Vrancea, ca orice cutremur care se respecta, incepe sa capete un contur specific, din ce in ce mai vizbil.

In sensul ca-i o afacere atit de incilcita, incit nu-i defel imposibil sa fie foarte curind incadrata (daca n-a fost deja!) intre cele din categoria faptelor despre care cei interesati vor afla adevarul cindva, pe la calendele grecesti. Drept antidot spre eliminarea comentariilor in plus din directia circotasilor, la o astfel de categorisire a curioaselor desfasurari, ni s-ar putea servi o justificare asemanatoare cu cea privind asasinarea fostului presedinte american, Kennedy, despre care nu se stiu nici pina azi prea multe detalii. Sperind intr-o lamurire cit mai grabnica a numeroaselor necunoscute din scandalul pomenit al informatiilor secrete, pozitionate inca de zilele trecute, nu-i foarte clar cu cita intentie, intr-o ceata suficient de densa, nu ne opreste nimeni sa sesizam totusi citeva amanunte demne de a sari in ochi.

Cita diferenta este, de plida, intre modul mai mult decit lejer de a face perchezitie in locuintele unor jurnalisti si impedimentele "curat constitutionale" de a infaptui taman acelasi lucru prin imobilele lui Adrian Nastase de la Cornu, ori din Zambaccian! La fel si despre purcederea la actiuni extreme, avind ca finalitate incarcerarea. Cit de complicate si pline de "proceduri" s-au dovedit a fi asemenea "ghidusii" in cazul aplicarii lor pe pielea fina a baronilor locali, a sefilor de la centru ( la fel de "imaculati") ai

acestora, dar si pe cea a altor "bazati" cu "spate" politic de prin diverse zone ale spectrului autohton, si cit de usor li s-au administrat ele, la sfirsitul saptaminii trecute, unor ziaristi! Daca acestia s-au nimerit (asa, ca din intimplare, desigur), sa faca parte din categoria "inconstientilor" care au mai si scris, din cind in cind, sau au vorbit, cu voce tare, despre smenurile si coteriile primilor, cu atit mai "bine"!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.