Opinii

(video!!!)La multi ani de ziua noastra!

Ziarul de Vrancea
3 mai 2011 1138 vizualizări
Criza financiara a uscat cerneala din penitele a peste 6.000 de angajati in mass-media u 2010 a fost pentru presa anul mortilor plinse in direct u tema Zilei Presei din acest an este Tacerea omoara democratia ¦ dar o presa libera vorbeste

Cine are informatia este puternic, dar mai puternic este cel care manipuleaza informational. Moguli media retinuti, altii declarati turnatori, morti disecate isteric in prime time ori presa "" pericol public! Cam acesta a fost anul 2010 pentru ceea ce in ultima perioada a devenit mai mult mass decit media. Raportul FreeEx 2010 "" Libertatea Presei in Romania concluzioneaza: "De la inceputul crizei economice, au fost concediati 6.000 de angajati din mass-media (jurnalisti si personal tehnic) si peste 60 de ziare locale s-au inchis. In 2010, veniturile din publicitate au scazut si tirajele mai multor ziare quality s-au injumatatit fata de anul precedent; marii patroni de presa au fost in centrul dezbaterilor publice: Sorin Ovidiu Vintu a fost retinut pentru favorizarea unui infractor, Dan Diaconescu - pentru santaj, Dan Voiculescu a fost dovedit colaborator al Securitatii etc. Presa aflata in proprietatea acestora a relatat dezechilibrat, partizan si, pe alocuri, isteric despre aceste evenimente sau ca presa a fost inclusa printre vulnerabilitatile la securitatea nationala, in Strategia Nationala de Aparare a Tarii. De asemenea, televiziunile au transformat moartea unor persoane cunoscute in spectacole macabre, fapt care a accentuat degradarea profesionala a presei, iar Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis ca insulta si calomnia sa nu mai fie judecate in regim de infractiuni penale", se arata in raportul FreeEx. De altfel, intr-o recenta intilnire a jurnalistilor din Vrancea cu reprezentantii Centrului pentru Jurnalism Intependent, breasla ziaristilor a gasit numeroase proiecte de lege pentru a ne pune "botnita", printre cele mai cunoscute fiind "Legea Ghise" care propune CNA la presa scrisa si controale la psihologice periodice pentru jurnalisti. Cei de la Centrul pentru Jurnalism Intependent au dat glas temerii potrivit careia anul electoral 2012 ar putea aduce o intelegere intre partide pentru adoptarea unei legi a presei care sa restringa libertatea de exprimare, pe fondul crizei economice. Tema Zilei Presei din acest an este "Tacerea omoara democratia"¦ dar o presa libera vorbeste". (Ziarul de Vrancea)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.