Opinii

Campionatul de racolari

Corneliu Condurache
14 feb 2006 869 vizualizări
Ne-am obisnuit de mult ca politicienii sa uite brusc diversele promisiuni fluturate prin campaniile electorale. Ultimele ispravi de acest gen, care sar cu usurinta zilele astea in ochii opiniei publice, sint cele referitoare la racolarea membrilor altor partide. Obicei care, sa ne amintim, era utilizat cu depasirea mult peste orice fel de limite de catre Partidul Social Democrat intre 2000-2004, si aspru criticat apoi de toata lumea politica inaintea ultimelor alegeri

Actualmente, de exemplu, parca ar fi in plina desfasurare un fel de campionat cu titlul "cine racoleaza mai mult de la ceilalti". "Sportul" a ajuns sa fie practicat cu avint si abnegatie de mai toate partidele care jurau cu doar citeva luni in urma ca nu vor recurge in ruptul capului la asemenea metode in a-si spori efectivele de alesi. Daca esti din Vrancea, cit de cit cunoscator al miscarilor mai mult sau mai putin strategice derulate in ultima vreme prin filialele formatiunilor politice locale, si apoi citesti sau iei cunostinta intr-un alt mod cu putinta de discursul lui Dan Voiculescu la Congresul Extraordinar al Partidului Conservator, esti tentat sa te ciupesti pentru a fi sigur ca nu visezi. Oare chiar sa nu fi aflat liderul fostilor umanisti despre ultimele conferinte de presa ale filialei sale din Vrancea?

In care, cu nedisimulata mindrie, prietenii politici ai domnului Voiculescu din judetul nostru si-au prezentat ultimele "achizitii" in fata jurnalistilor. Nici nu-i prea greu sa-i enumeram si sa ni-i reamintim:

Sorin Vornic (cunoscut mai mult decit apropiat al liderului Partidului Social Democrat, Marian Oprisan) consilier judetean pe listele PSD in fosta si actuala legislatura; Manole Merchea, care dupa un mandat de consilier judetean intre 2000-2004 pe listele Partidului National Liberal a fost dupa ultimele alegeri subprefect al aceleiasi formatiuni; Marin Stoica, la a doua legislatura de consilier intrat in legislativul judetean pe listele Partidului Romania Mare; Ionel Duta, fostul director al directiei Sanitar Veterinare,

protagonistul unui scandal de racolare a candidatilor ce concurau impotriva PSD in campania electorala e la alegerile locale din vara lui 2004. Iar, conform zvonurilor neinfirmate de sefii conservatorilor vrinceni, (ba, din contra!) lucrurile nu se vor opri nicidecum aici. Alte asemenea "transferuri" de la diverse formatiuni evoluind prin spectrul politic bastinas fiind, cum se spune, "pe teava".

Pai, atunci era tocmai Dan Voiculescu cel mai indicat sa "ridice piatra" si glasul impotriva colegilor de coalitie care se remarca, mai nou, in intrecerea cu tema racolarea membrilor altor partide? Ori ne aflam, cum nu-i greu de constatat, iarasi in situatia cu puternic specific national! In care politicienii autohtoni "una spun, dar alta fumeaza"; sau alt fel spus se afla-n ipostaze de tipul, "ride hirb de oala sparta".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.