Opinii

Interpretari originale

Corneliu Condurache
8 feb 2006 910 vizualizări
"Gura pacatosului adevar graieste!" spune cu tilc o cugetare din popor. Valabilitatea ei a putut fi verificata inca o data cu prilejul ultimei sedinte extraordinare a legislativului judetean. Si concretizata prin "porumbelul" pe care l-a scapat baronul de Vrancea atunci cind a fost chestionat in plenul intrunirii despre suspecta schimbare pe care a initiat-o in Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica.

Este vorba despre inlocuirea colonelului in rezerva Gheorghe Ivu, membru al Partidului Conservator, cu fostul peremist Gheorghe Gadjinschi, unul dintre consilerii municipali ai Consiliului Local Focsani, banuit a fi "prestat" o larga gama de "servicii" in folosul "initiatorului" incepind chiar din momentul constituirii parlamentului local al capitalei de judet.Taman in momente cind acesta a avut mai mare nevoie. Astfel, la intrebarea : "pe noi ne intereseaza care au fost cauzele acestei revocari; in al doilea rind, cum se

face ca noi alegem membrii ATOP pe o durata de patru ani si de ce nu respectam acest lucru?", dresata de consilierul judeteanliberal Eduard Lambrino, Marian Oprisan a raspuns tantos ca numirea reprezentantilor comunitatii este atributul sau personal, si ca legislativul ar avea doar obligatia sa valideze decizia sa. (!!!). "Raspunsul este scurt: eu, seful administratiei judetene, in numele dumneavoastra si cu investitura de la lege, nu mai am incredere in d-l Ivu Gheorghe. Acesta este un motiv suficient pentru ca domnia sa sa fie revocat din calitatea de membru al ATOP, numit prin decizia presedintelui CJ si validat de CJ". O astfel de interpretare originala data unei legi in vigoare arata inca o data pina in ce punct poate evolua subtirimea dezarmanta a justificarilor in baza carora institutii finantate din banii platitorilor de taxe si impozite si gindite sa aiba cu totul alte meniri pot ajunge simple jucarii confiscate cu nonsalanta si voiosie de satrapii locali. Si folosite ca un gen de SRL-uri proprii prin intermediul carora nu-i exclus sa existe posibilitatea de a fi rasplatiti executanti fideli ai unor jocuri sau priceputi "dansatori" pe anumite "melodii". Daca examinind componenta actuala a ATOP-ului vrincean, dar si ultimele miscari de trupe gindite, iata, a se implementa grabnic prin zonele cu pricina putem enunta concluzii de felul celor suspomenite, ramine la aprecierea fiecaruia dintre dumneavoastra.

P.S. Evidenta ca-n afara celor din opozitia Consiliului Judetean la ultima "extraordinara" (apropo: vreo "ordinara" nu s-a mai tinut, totusi, de multisor!), cel putin doi consilieri, altadata necricnitori la

comenzile "sefului de judet", n-au mai respectat obisnuita "disciplina de partid" ar putea fi rau prevestitoare. Nu-s defel excluse perspective nu prea imbucuratoare si incercari deloc usoare si pe meleaguri vrincene pentru cei care pina nu demult aveau totul in acest judet la degetul cel mic.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.