Opinii

Unitatile de masura ale conservatorilor vrinceni

Corneliu Condurache
6 feb 2006 806 vizualizări
Filiala vrinceana a Partidului Conservator a oferit, la sfirsitul saptaminii trecute, o proba de interpretat partituri diferite pentru compozitii care ar fi trebuit sa sune cel putin asemanator (sa aiba multe acorduri similare) daca nu identic.

Pentru ca asa au fost ele scrise prin legile in vigoare ale tarii. Astfel, cu prilejul unei conferinte de presa pe care staff-ul respectivei formatiuni politice a tinut-o simbata, au putut fi auzite si vazute atitudini care nu numai ca n-au prea semanat, dar au si purtat pecetea tratarii diferite a unor situatii binisor asemanatoare. Desi sustinerea pentru readucerea in scaunul de director al Directiei Sanitar Veterinare (DSV) Vrancea a lui Ionel Duta (cel care si-a descoperit brusc afinitati "conservatoare-social-liberale"

dupa pierderea scaunului de sef, cind era un activ racolator al candidatilor de alta culoare decit cea avind in mijloc sigla reprezentind "tufa" cu trei trandafiri prin campania electorala pentru alegerile locale) in baza unei hotariri judecatoresti este, intr-adevar, una despre care n-ar fi prea multe de intors si

comentat, totusi o observatie se cuvine in legatura cu o fateta a unei probleme aproape de acelasi fel.

Sorin Vornic, mai noul sef al filialei partidului lui Dan Voiculescu in judetul nostru, suspectat de legaturi mai mult decit strinse cu "seful judetului" Marian Oprisan, a actionat suficient de inhibat intr-o situatie ce ar fi meritat in principiu aceeasi vehementa cucea manifestata in cazul fostului director al DSV Vrancea.

Concret: un alt membru al conservatorilor vrinceni, de aceasta data nu adus in partid de valurile pastrarii sau redobindirii scaunului de sef al vreunei institutii descentralizate dupa decembrie 2004, este vorba de colonelul in rezerva Gheorghe Ivu, a fost "ras" de baron. Fiind eliminat "ca o masea stricata" dintre membrii Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica (ATOP) fara sa i se fi justificat macar una dintre prevederile pe care legea le ofera ca atu, dar si ca obligatie de la sine inteleasa a celui care a initiat o

asemenea schimbare. Curios! Apelul lui Vornic la respectarea legii in acest caz a fost simbata, in aceeasi conferinta de presa, tare diferit. Seful fostilor umanisti s-a constituit scut pentru aplicarea

legii in demersul lui Duta, dar a abordat cu o formalitate dezarmanta, din care razbatea din toti porii indiferenta, situatia colonelului Ivu. Cum se poate explica masurarea unor probleme similare cu unitati de masura diferite si tratarea lor ca atare decatre politicienii vrinceni sus-pomeniti, ramine sa apreciati fiecare dintre dumneavoastra.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.