Opinii

Confuzie Mare

Silvia Vrînceanu Nichita
7 mar 2011 1286 vizualizări
Ce iti mai e si cu presa asta moguleasca ... Pina mai ieri liderul PDL, Vasile Blaga, alintat de colegii sai Buldogul , intruchipa angelic intelepciunea si echilibrul iar fosta procuroare comunista Monica Macovei reprezenta inchizitia cea rea, care vrea sa-i trimita la puscarie pe coledzii ei, politicienii...

Astazi s-a schimbat partitura. Calaii de ieri sint victimele de azi. Vizionarii si aparatorii poporului (Boc sa nu intinda prea tare coarda cu taierile astea la populatie ""miria amenintator "Buldogul") au devenit peste noapte talibanii cei rai. Mai sa fie... Si, ca orice talibani, au si executat, zdrobit si calcat in picioare pe iepurasii cei buni care, iata, acum au devenit reformisti, reformatori... Deputatul Sever Voinescu nu mai este cel care a fraudat voturile la Legea Pensiilor... Din mina dreapta, dar hinghera a Robertei Anastase a devenit mina dreapta, nobila si elevata a Monicai Macovei.

Asta da evolutie, asta da progres.

Astazi Boureanu e un degraba varsatoriu de singe progresist dar ieri, ieri era o tinara speranta politica si fara procese, politice desigur, pe deasupra. Un alt lider spunea ca tot ei, liderii de 20 de ani ai partidului, sint condamnati sa il reformeze. Adica un fel de "la vremuri noi, tot noi", in varianta democrata si liberala la un loc.

Unul, ironic, cu tinta spre reformisti, propunea sa il suspende pe Gaddafi. Altul, cu o mina serioasa, de data asta tintind talibanii, propunea suspendarea lui Boc din Guvern pina la alegeri.

Si la Vrancea, daca ai aplica criteriile, tot nu stii cum iese. Daca o iei dupa cum au fost, pro sau contra, simbata la Consiliul National al partidului, ar trebui ca toti sa fie talibani... Nici unii nu au tinut cu criteriile de integritate morala ale Monicai Macovei, desi le clamau sforaitor prin campania electorala. Deeeh, ca nu cumva sa faca procurorii abuzuri impotriva marilor nostri lideri politici... Ca si cum prin Vrancea noastra s-ar fi intimplat asa ceva, s-ar fi facut vreun dosar. Doar nu s-a imbogatit nici unul ilicit, asta ati constatat, desigur, si dumneavoastra, alegatorii.

Daca te uiti la virsta parlamentarilor sau la declaratiile lor nu exista nici un dubiu: sint cu totii reformisti. Nici unul nu il copiaza sau il are ca model pe baronul PSD. Toti sint preocupati de binele public iar democratia este pentru ei idealul suprem. Cei pe care ii promoveaza ca sa conduca serviciile publice ale statului sint cu totii competenti. Iar ei sint ultrareformatori caci nu si-au promovat nevestele, cumetrii, finii, ei nu au dat afara si nu au angajat in loc oameni pe criterii politice si clientelare.

Oricum, de 1 aprilie iesim sigur din criza. Asta e sigur, caci e oficial. Nu e o pacaleala, spun optimistii. Dar raminem in recesiune, ne asigura pesimistii. Cum asa? Nu o sa ne fie mai bine? Nici macar de-o caldare, un mititel, un cozonac, una mica, ceva? Confuzie mare prin politica mioritica, mon cher...


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.