Opinii

ENET si pisica lui de criza

Corneliu Condurache
24 feb 2011 1671 vizualizări
Suparati ca actualul furnizor de gaz metan - combustibilul cu care functioneaza ENET-ul (centrala de producere a energiei termice pentru abonatii sistemului centralizat din Focsani) - ii cere sensibilului client sa mai si plateasca din cind in cind ceea ce consuma, sefii acestuia, cu sprijinul dezinteresat al mai-marilor Primariei municipiului resedinta de judet,s-au hotarit sa-i arate pisica firmei mult prea indraznete.

Cum? Directorul ENET, Valter Popescu, a propus la sedinta ordinara a Consiliului Local Focsani, derulata in urma cu doua zile, demararea unui studiu de fezabilitate pentru realizarea unei investitii ce are in vedere construirea unei conducte separate de gaze naturale si negocierea cu alt operator de gaze, cum ar fi Transgaz. Primarul Decebal Bacinschi imbratiseaza la rindul sau demersul lui Valter Popescu si sustine ca daca s-ar construi o noua conducta de gaz care sa alimenteze Focsaniul, pretul la gaze ar scadea cam cu o treime, ceea ce ar conduce si la o reducere a facturii la caldura. Minunate planuri! Numai ca nu spune nimeni de unde se vor scoate banii pentru "pisica" aratata GDF Suez ("inconstientul" furnizor care vrea ca ENET sa-si plateasca gazul consumat). In conditiile in care doar 2 km de conducta realizata recent la Tg. Mures printr-o investitie similara a costat aproximativ 30 de milioane de lei, pentru cazul concret al Focsaniului ar fi vorba de vreo 50-60 de km, deci de un "mizilic" de 750-900 milioane lei. Prin urmare, chiar daca "abia mai sufla", ENET "si-a tras" "pisica" de criza de aproape 200 milioane de euro! Chiar daca n-avem caldura, sau cind e se gaseste din aia foarte scumpa, la organizare sintem, iata, foarte tari.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 6

Adaugă comentariu
, acum 739397 zile, 2 ore, 24 minute, 46 secunde
Simplu: 20.000 apartamente x 3 persoane = 60.000 focsaneni, adica 67% din cetatenii Focsaniului
, acum 739397 zile, 2 ore, 24 minute, 46 secunde
alimentarea din conducta Transgaz a adus la Botoşani un pret al gazului cu 30% mai mic decat al oricarui consumator casnic si ,in consecinta, o reducere a pretului energiei termice.noua conducta citeste integral
, acum 739397 zile, 2 ore, 24 minute, 46 secunde
CAND ARE GAZE NU SE GANDESTE SA FACA ECONOMIE, CHIAR DACA ESTE CALD AFARA EI DA CALDURA SA SE MAI GANDEASCA SI LA NOI LOCATARII CA NUMAI AVEM CU CE PLATI.
, acum 739397 zile, 2 ore, 24 minute, 46 secunde
Se "gandeste" la ENET ??!!Pe dracu'. In 20 de ani si un handicapat mintal avea sanse sa devina normal.Managementul acestei echipe retardate este falimentar.
, acum 739397 zile, 2 ore, 24 minute, 46 secunde
Cred ca si in Focsani, ca de altfel in toate localitatile unde se "presteaza"activitati centralizat, exista in pretul produsului finit o valoare care acoprea imcompetentele unora si altora ca sa nu citeste integral
, acum 739397 zile, 2 ore, 24 minute, 46 secunde
Problemele CET-urilor si datoriile mari ale acestora catre furnizorii de gaze naturale au determinat in 2010 debransarea masiva a locuintelor de la sistemul centralizat de incalzire. Un exemplu citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.