Opinii

Constructia subreda

Corneliu Condurache
26 ian 2006 892 vizualizări
Daca mai avea cineva vreo indoiala asupra faptului ca autosuspendarile politicienilor cu diverse probleme de moralitate sau de legalitate (care incep, iata, a fi tot mai multe si mai cunoscute in ultima vreme) doar din functiile politice detinute sint doar praf in ochii alegatorilor, ieri intr-o conferinta de presa cineva cit se poate de autorizat a clarificat acest lucru.

Procurorul-sef al Departamentului National Anticoruptie a incercat sa ridice, in sfirsit, valul de pe intreaga mascarada. Autosuspendarile doar din functiile politice nu ajuta cu absolut nimic derularea anchetelor sau cercetarilor. "Autosuspendarile din partid nu ne ajuta (...) Imunitatile sint conferite de functiile publice", s-a putut auzi cit se poate de raspicat la conferinta de presa din sediul din Bucuresti al organismului gindit sa se ia la trinta cu marea coruptie in discursul sefului institutiei. Nu se poate contesta faptul ca asemenea aprecieri venite de la Daniel Morar sint o consecinta a unui rationament cit se poate de logic. Si cu atit mai mult valabile intr-un caz binecunoscut vrincenilor, cu referire concreta la stiutul personaj care a jucat acest rol facind "safteaua" unor scenete de genul celor amintite ieri in capitala. In 2003 baronul de Vrancea, cum incearca sa acrediteze zilele astea staff-ul PSD, nu din vina lui ci indeosebi a actualului "bau- bau" de serviciu, Nastase cu teoria aia a lui a fost, vai, silit sa se

autosuspende! Dar cineva l-a invatat sa o faca numai din functia de sef al filialei vrincene a partidului ce detinea atunci puterea, nu si din cea de presedinte al Consiliului Judetean Vrancea. Dupa o perioada in care procurori carausi de ruxace ale autosuspendatului pe la diverse vinatori faceau cu greu fata poleitului cu "NUP"-uri (neinceperea urmaririi penale) si "SUP"-uri (suspendarea urmaririi penale) ale acestuia, s-a petrecut ce nici nu era greu de inchipuit. Ingenuul sacrificat pe altarul "centrului imaculat" a fost readus si repus pe scaunul din care plecase. Cel mai probabil gratie "calitatilor" proslavite fara rezerve de Mircea Geoana ieri la Focsani: "Este un lider puternic aici (...) a cistigat alegerile (n.r. ce mai conteaza cum?!!!) si le va cistiga in continuare". Odata astea spuse, se cam observa in toata splendoarea pilonii intregii constructii de care nu s-au sfiit pina acum sa uzeze politicienii si partidele din care provin. Ce mai conteaza ca ea este una de o descurajanta subrezime?


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.