Opinii

Gudurarea din sentimente patriotice

Corneliu Condurache
25 ian 2006 947 vizualizări
Pot fi invocate cuvinte marete si pompos asezate in fraze pe masura despre Unire si semnificatiile ei.

Cum s-a putut vedea, in Vrancea s-a facut risipa considerabila de asemenea interventii in ultimele zile, cu referire concreta la vizita de ieri a lui Traian Basescu la Focsani. Lozinci din gama amintita au fost suficient scoase la defilare cu aceasta ocazie, mai cu seama prin lumea politica. Multe din manifestarile de tipul amintit pot fi acceptate in limita bunului simt si a unei decente masuri. A fost insa oare vorba de asa ceva in spectacolul etalat ieri ori zilele de mai-nainte prin fata vrincenilor? Este greu de crezut ca inidivizi ce se-nfoaie a fi mari politicieni, dintre cei care spuneau despre nepotul matusii Tamara in urma u doar vreun an: "Pentru ca Adrian Nastase este aici (n.r in vizita in Vrancea), astazi a fost soare"(...)"Este destept, puternic si poate conduce Europa, nu Romania" precum se stie ca graia proape fara sa-si traga respiratia Marian Oprisan, sau cei stiuti c-au fost intre oamenii de mare incredere ai fostului prim-ministru al Romaniei si-n acelasi timp seful lor politic, precum Miron Mitrea si Mircea Geoana, au cazut rapusi de sentimente "patriotice inaltatoare" cu tangente solide legate de "unitatea neamului". Si-au prins brusc, gratie unei asemenea stari, (de care au fost cuprinsi fara vreun alt interes in vremea din urma) a se gudura "mumos", pe linga Traian Basescu. Mai mult. Nu s-au putut stapini, oricit s-au straduit pentru ca nu-i asa nu te joci cu sentimentele nationale ! Orice s-ar spune, cam asta au incercat din rasputeri sa faca unii mai direct si destul de strident, altii voalat.

Intre ei si Geoana, Mitrea si, cu voia dumneavoastra, nu tocmai ultimul pe lista, Marian Oprisan de cel putin vreo saptamina si ceva in judetul nostru. De ce? Vom mai vedea...


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.