Opinii

Uniunea Social-Liberala in Vrancea - primele evaluari

Corneliu Condurache
7 feb 2011 1302 vizualizări
Cum nu mai este deja o noutate, PSD si PNL s-au luat in acest sfirsit de saptamina cu acte . Iar noul lor nume, de alianta, este Uniunea Social-Liberala (USL).

Merita observat pentru inceput ca liderii locali ai celor doua formatiuni politice din Vrancea se afla printre vizionarii noii coalitii. Nini Sapunaru si Marian Oprisan si-au inceput colaborarea in judetul nostru, dupa cum se stie, cu citeva luni bune inaintea lui Crin Antonescu si Victor Ponta la nivel central. Ce va insemna concret in Vrancea aparitia USL? Si numai daca luam in calcul ca PSD are in judet 47 de primari, iar PNL17, realizam ca alierea celor doua partide creeaza pe plan local un adevarat "mamut" electoral. Depinde ce atitudine vor avea vis a vis de aceasta noua constructie, atit partidele care-o compun, cit si adversarii politici ai amintitei structuri. Intr-o coalitie de asemenea anvergura este posibil sa apara, intre altele, si numeroase nemultumiri. Mai cu seama atunci cind se va ajunge la inevitabila etapa de impartire a candidaturilor pentru apropiatele alegeri locale, apoi pentru cele parlamentare. Daca se iau in considerare principiile despre care s-a spus pina acum ca vor sta la baza functionarii USL in teritoriu, PNL ar cam trebui sa accepte cuminte si resemnat nu doar sa fie "inghitit" practic de catre PSD. Dar sa il si ajute in campania electorala cu resurse umane si materiale pentru a-si duce la indeplinire acest program. In concluzie, dupa entuziasmul afisat in "ziua nuntii", pe "mirele" si pe "mireasa" din "familia" botezata Uniunea Social Liberala ii asteapta, inclusiv in judetul nostru, proba din viata reala a casniciei. Care nu-i obligatoriu sa fie pluteasca permanent in riuri de lapte si miere. Pe de alta parte, PDL nu se mai poate comporta de acum incolo, in Vrancea cel putin, la fel ca pina la aparitia USL. Daca este cit de cit responsabil si constient politic. Si daca isi propune sa reziste in vreun fel, intr-adevar, "tavalugului" electoral pe care se profileaza suficient de clar ca i-l "coc" PSD si PNL in judet.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.