Opinii

Joc de glezne

Corneliu Condurache
3 mar 2005 922 vizualizări
Se discuta mult in ultimele zile despre "deranjul" lui Traian Basescu vis a vis de sintagma "coruptie generalizata" ce ar fi, in opinia unor parlamentari europeni, o caracteristica a Romaniei zilelor noastre.

Se discuta mult in ultimele zile despre "deranjul" lui Traian Basescu vis a vis de sintagma "coruptie generalizata" ce ar fi, in opinia unor parlamentari europeni, o caracteristica a Romaniei zilelor noastre.

Unii spun ca Basescu "le-a zis-o bine", altii ,dimpotriva, ca mesajul, si mai ales supararea sa seamana leit cu cele ale lui Adrian Nastase. Care aparea, aproape la fel de afectat cind se vorbea, prin 2003, in aceiasi termeni despre realitatile din tara.

Ramine sa ne intrebam cu totii, dar noi, cei din Vrancea, poate mai mult si in baza mai multor elemente decit altii.

Sint semne ca s-a schimbat, intr-adevar, ceva in legatura cu modul in care este abordata asa-zisa "mare copuptie"?

De fapt cea in strinsa legatura cu lumea politica la virf.

Din ce se vede, si mai ales din ce s-a facut pina acum, in judetul nostru nu prea se disting mari schimbari, mai cu seama daca ne raportam la mesajul si promisiunile cistigatoare in alegerile din decembrie 2004.

Referitor la cautarea unor posibili vinovati, sau la descoperirea unora dintre situatiile despre care s-a vorbit si scris mult in acesti ani c-ar putea duce spre asa ceva in judet.

Desigur, pot fi invocate multe impedimente, si unele dintre ele pot fi obiective, dar intre asteptari, promisiuni si crudele realitati incepe parca a se casca un hau.

Si mai ales senzatia de timiditate, neputinta sau simpla goana dupa functii si posturi promise unuia sau altuia, a celor aterizati in noile scaune de decizie ale puterii. S-a inceput deja sa se recurga la cunoscute si obisnuite manifestari fata de presa ale politicienilor ajunsi la putere: teama, suspiciune sau de-a dreptul ascunsul si inchisul telefonului. In opozitie si in campanie, deschiderea fata de jurnalisti si predispozitia la comunicare erau totale. Odata ajunsi la putere, pentru politicieni se instaleaza brusc uitarea si multitudinea de probleme infinit mai importante decit neinsemnata transparenta, mult clamata si promisa in alte vremuri. Cele mai relevante exemple ar putea fi ultimele. Legate de "controlul" la IPJ Vrancea si de "transferul" lui Constantin Grigorica la Directia de Control Fiscal .

Si in timp ce dinspre institutii precum Parchetul ni se vorbeste in lozinci frumoase, dar cam greu de crezut, despre "neimplicarea politica in justitie" din ultimii ani, nu poate fi detectata absolut nici o schimbare de ritm sau atitudine fata de perioada 2000-2004, de exemplu. Desi, iata, oficiali europeni isi racesc gura si ne cam avertizeaza ca orice zi pierduta ne-ar putea costa neadmiterea in 2007 in Uniune. Nu mai departe, iata, am avut ieri inca un semn din zona concretului in Vrancea: baronul tocmai a fost "anchetat" dupa unii, a dat doar "declaratii" dupa pretentiile sale - mult mai apropiate, probabil, de realitate - exact unuia dintre sustinatorii nu prea subtili ai procentelor consitent contestate pe care le-au obtinut Oprisan si PSD in alegerile locale din vara anului trecut.

Seamana a joc de glezne!

In schimb, ni se cer in continuare: rabdare, speranta si incredere.

Pina cind, si in baza caror fapte?


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.