Opinii

PSD si PNL, la brat prin politica judetului

Corneliu Condurache
20 dec 2010 989 vizualizări
Saptamina trecuta, atit miercuri, cu ocazia vizitei lui Crin Antonescu in judet - prilejuita de lansarea cartii 130 de ani de liberalism in Vrancea - cit si vineri, cu ocazia intilnirii de la Consiliul Judetean cu parlamentarii si primarii, in scopul discutarii Bugetului pe 2011, a putut fi vizionata o imagine a vietii politice locale care probabil nu-i o simpla intimplare.

S-au manifestat "la vedere" si parca mai insistent decit in orice alta ocazie de pina acum, cordialele relatii dintre actorii aliantei locale PSD-PNL. Desi alaturarea celor doua formatiuni politice intr-o alianta nu-i tocmai o noutate, ea manifestindu-se concret in Vrancea de citeva luni bune, ne intrebam: de unde si pina unde, deodata, o astfel de "pofta" de expunere publica a armoniei din relatia celor doua partide? O explicatie s-ar regasi in afirmatiile pe care Ion Iliescu le-a facut ieri, intr-o emisune pe postul de televiziune ProTV. Astfel, presedintele de onoare al PSD a subliniat ca el crede ca partidele de opozitie ar putea sa vina in alegeri cu un program electoral comun, nefiind o problema coabitarea PNL si PSD deoarece, pina la urma, liberalii vor fi "obligati" sa accepte impozitarea diferentiata. Iliescu a explicat faptul ca PSD nu este obligat sa obtina 51% in alegeri pentru a garanta intrarea la guvernare, fiind posibila si o varianta de alianta cu actualele partide de opozitie. "Se poate gindi si o formula de alianta. Acum e o opozitie unita a celor trei partide, care intr-o campanie electorala vor veni cu un program electoral comun, nu trebuie o coalitie neaparat juridica, inscrisa la tribunal", a spus fostul presedinte duminica la ProTV. Revenind la armonia intre PSD si PNL, afisata saptamina trecuta cu insistenta in Vrancea, se pare ca ea are menirea de a obisnui electoratele celor doua formatiuni cu ideea de alierea mai ampla si mai consistenta pe care o anunta, iata, Ion Iliescu. Dealtfel, strategia antrenarii organizatiilor teritorile in consolidarea imaginii publice a unei aliante PSD-PNL responsabile si serioase a mai fost enuntata in ultima perioada de catre liderii nationali ai partidelor in discutie. Nu -i dificil de constatat insa ca deocamdata cel putin in judetul nostru fiecare spera altceva in legatura cu rezultatele alierii. PSD spre exemplu, asa cum spunea prin vocea lui Marian Oprisan miercuri la Muzeul Unirii din Focsani: "...dupa 1990, tot ce s-a facut in Vrancea este legat de numele social-democratilor si partial de liberali", mai mult ca sigur ar dori conservarea raportului de forte in care PNL sa fie aliatul minoritar. Liberalii isi fac in acelasi timp calcule ca procentele cu care scade PDL prin uzura guvernarii i-ar putea face pe ei "dotati" cu mai multe argumente la masa negocierilor cu Oprisan. De la dorinta la realitate insa, nici in politica drumurile nu sint intotdeauna foarte scurte.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739370 zile, 14 ore, 25 minute, 12 secunde
E adevarat l-am auzit la PrO TV pe Iliescu vorbind in numele liberalilor,a trecut la treaba i-a chemat pe acestea la unitate sa execute planurile proprii.Ce zic liberali ?? ! comunisti strecurati in citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.