Opinii

Emil Boc, imbatat simbata la Focsani

Corneliu Condurache
13 dec 2010 1510 vizualizări
Ca Emil Boc din pozitia sa de lider national al formatiunii politice vede organizatia Vrancea a Partidului Democrat Liberal drept o poveste de succes , este explicabil.

Chiar daca rostita intr-un judet dominat autoritar din punct de vedere politic de Partidul Social Democrat, mai nou cu o forta sporita prin principalele consilii comunale, orasenesti, muncipale si cel judetean, de alianta acestuia cu Partidul National Liberal, aprecierea generoasa cu pricina a primului ministru a fost rostita, in fond, intr-un cadru festiv. Cel reprezentind actul final al alegerilor interne in organizatia PDL Vrancea. Iar subiectivismul in astfel de momente din partea sefului cel mare poate fi interpretat si ca o strategie mobilizatoare, si din acest motiv scuzabil. Mai greu de inteles apare, probabil, pentru nu putini dintre membri ori simpatizanti de rind ai partidului, dar si pentru numerosi alegatori obisnuiti, fraza din finalul discursului rostit simbata de presedintele PDL, Emil Boc, in sala mare a Casei de Cultura de la Focsani: "Va urez sa ramineti tot asa aici, in Vrancea!". Sa lucram in continuare, cum se spune, "cu materialul clientului". De la aceeasi tribuna de la care seful sau politic adresa curioasa urare, liderul vechi si reconfirmat tot simbata al PDL Vrancea, Alin Trasculescu, prezenta urmatoarele realizari de succes de cind se afla in fotoliul de presedinte judetean:

1) Infiintarea unor "organizatii functionale" la Andreiasu, Mera, Slobozia Bradului si Cirligele.

2) Posturile de ministru si respectiv secretar de stat detinute de Sorina Placinta si Maria Pircalabescu.

Se stie ca de ceva vreme cele doua posturi pot fi considerate succese ale Vrancei la timpul trecut. Se pune firesc intrebarea: nu ramine organizatia Vrancea cam "subtire" daca ar fi sa se implineasca dorinta sefului de la centru? Urarea lui Boc poate avea atunci doua explicatii. Prima ar fi ca presedintele PDL accepta impartirea neoficiala a tarii in sfere de influenta, intre partidul sau si PSD ca fiind dificil, daca nu cumva imposibil de "redesenat". (Vrancea "bifind" pe o astfel de harta "zona rezervata PSD" la fel cum spre exemplu Aradul, Suceava, Clujul, Caras-Severinul ori Brasovul sint "rezervate PDL"). Cea de-a doua varianta, care nu trebuie nici ea exclusa din calcule, este ca simbata primul ministru al Romaniei "s-a imbatat cu apa rece" la Focsani!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739370 zile, 22 ore, 30 minute, 54 secunde
Credeti ca ? Stie el ceva de genul ca, la viitoarele alegeri, toti iertatii de datorii, toti care nu au mai trecut pe la fisc, toti cei care si-au sporit exponential averile, vor veni cu alegatori citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.