Opinii

Etnobotanicele in Focsani, abordate cu manusi

Corneliu Condurache
7 dec 2010 891 vizualizări
Primaria Craiova a decis interzicerea eliberarii de autorizatii pentru magazinele care vind produse etnobotanice, municipalitatea dispunind totodata ca actele administrative eliberate in acest sens sa-si inceteze valabilitatea incepind cu 26 noiembrie, informeaza Mediafax.

Viceprimarul Craiovei a semnat, confrom aceleeasi surse, o dispozitie prin care se interzice eliberarea acordurilor si autorizatiilor pentru comerciantii care se ocupa cu vinzarea de substante si preparate stupefiante, psihotrope si asimilate acestora.Totodata, in dispozitia viceprimarului se mai arata ca inclusiv acordurile si autorizatiile emise si aflate in vigoare isi vor inceta valabilitatea din 26 noiembrie. Modelul de actiune al Craiovei in cazul etnobotanicelor nu este deloc unul singular. La fel au actionat administratiile locale din municipii resedinta de judet precum Iasi sau Brasov. Ce s-a intimplat la Focsani? Din initiativa grupului de consilieri locali PSD din Consiliul Local Focsani a fost initiat un proiect de hotarire. Conform prevederilor acestuia, magazinele care comercializeaza etnobotanice ar trebui sa functioneze la o distanta minima pe o raza de un kilometru fata de scoli, biserici, institutii de cultura, institutii publice, parcuri, gara, autogara sau zone publice ca piete, tirguri sau oboare. Vinzarea se va face numai daca "agentul economic detine autorizatie de functionare emisa de Primaria Municipiului Focsani". Desi cineva ar putea afirma ca si-n conditiile impuse de proiectul de hotarire al consilierilor PSD n-ar prea trebui mai sa existe magazine de comercializare a etnobotanicelor pe teritoriul Focsaniului odata ce acesta (proiectul despre care-i vorba) a devenit hotarire, diferenta de abordare in perceptia publica este una evidenta. Municipalitatea din Craiova taie raul de la radacina dovedind ca "are singe-n instalatie, spre deosebire de cea din Focsani care da impresia ca trateaza o problema similara "cu manusi". De ce oare?!







În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739396 zile, 14 ore, 50 minute, 2 secunde
Ce mai sa functioneze la distante de institutii, biserici etc., scoteti-le naibii de tot, a-ti inebunit de le dati concursul la asa ceva. O sa va bata lumea pina cind va ies prostiile din cap, vedeti citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.