Opinii

2006 in Vrancea, an al clarificarilor?

Corneliu Condurache
30 dec 2005 840 vizualizări
Au circulat in aceste zile de final al lui decembrie mai multe opinii ale diversilor analisti. Spunind in esenta ca anul 2006 ar trebui si ar fi bine sa fie unul al clarificarilor.

Atit in interiorul Aliantei "Dreptate si Adevar", al Coalitiei contabilizata la putere, cit si-n opozitie.

Unde cel putin Partidul Social Democrat ar fi musai nevoie sa se hotarasca pe ce drum o ia.

Situatia este valabila si pentru ce s-a petrecut concret in Vrancea. Inceput sub spectrul unor complicate intelegeri subterane, transpartinice, destul de prost mascate, in opinia mea, (greu poate

cineva cu argumente logice si credibile explica lipsa, taman la momentul potrivit pentru Oprisan, a doi consilieri judeteni din PD si respectiv PNL atunci cind se juca soarta S C "Drumuri si Poduri"

Vrancea SA in parlamentul local) dar cu iz intepator de interese personale, anul 2005 se incheie cam la fel. Ultimele mutari-surpriza ale citorva personaje, nu oarecare, din conducerea unor partide importante de pe scena politica locala si distribuirea lor in roluri care nasc din start multe semne de intrebare, dezvaluie, la fel, interese si mize de anvergura. Care par a transcede din nou lozincile vinturate pentru pacalirea din patru in patru ani a alegatorilor vrinceni de rind. Si in judetul in care traim nu mai poate continua, cel mai probabil in 2006, fara importante consecinte, mascarada relatiilor cordiale, rodnice si minunate intre partidele conduse de Vraciu si Sapunaru, concomitent cu sapatul gospodaresc pe la spate sau admnistratul de suturi zdravene pe sub masa. Filialele locale ale PNL si PD nu-si mai pot etala cu aere de vedete neprihanite obiceiuri si apucaturi tare asemanatoare cu ale PSD din anii trecuti, cu pretentii desprinse de realitate ca ele ar trebui privite cu bunavointa de catre presa si opinia publica, pentru ca-s implementate de clientii lor. Conservatori, fosti pur-isti, la rindul lor ar trebui sa se

hotarasca ce "dans" interpreteaza si poate mai cu seama pe ce "melodie" continua "distractia" pe "ringul de dans". PSD-istii sa se hotarasca, de ce nu, luind fata justitiei, daca-lpenalizeaza sau premiaza pe baronul lor pentru ispravile sale din ultimii ani. Acum, cind se incheie 2005, nu ne ramine decit sa ne intrebam, cu speranta, nerabdare sau indiferenta si din Vrancea: va fi, sau nu va fi sa fie 2006 un an al clarificarilor?


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.