Opinii

Intelegeri complicate

Corneliu Condurache
24 dec 2005 858 vizualizări
Anunturi precum cel de care au luat ieri cunostinta jurnalistii din presa locala vrinceana ar fi probabil catalogate in alte locuri din tara drept bombe politice ale anului.

Ma refer la mutarile-surpriza care au fost facute publice in conferinta de presa de ieri a filialei judetene a Partidului Conservator. Actualul sef al Camerei de Comert si Industrie Vrancea, Sorin Vornic, mai mult decit apropiat notoriu al "baronului de Vrancea", consilier judetean in exercitiu pe listele Partidului Social Democrat, dar si fostul subprefect liberal Manole Merchea (cadorisit cu un gen de premiu de consolare ca sef peste Administratia Domeniilor Statului, dupa pierderea scaunului de subprefect in urma unui

scandal imputabil in exclusivitate lui, si care intentiona pentru pierderea suferita sa-si dea in judecata partidul care-l propulsase intre primii oameni din judet) au adus la cunostinta opiniei publice pasul facut. Inrolarea in rindurile formatiunii politice puse pe picioare in Vrancea de Horia Furtuna. Si nu oricum, ci preluind primele doua pozitii in conducerea acesteia. Desi "mutarile" erau previzibile si anticipate de redactorii "Ziarului de Vrancea", se poate discuta de o reactie cel putin curioasa. Nici unul din cele doua partide de la care au plecat Vornic si Merchea n-au considerat necesara vreo masura sau reactie.

De altfel, daca avem in vedere si modul in care s-au comportat pina acum conservatorii pe scena politica locala, si mai ales rolurile pe care le-au interpretat intrind in structurile alese cu prilejul campaniei de la localele de anul trecut, pe un mesaj pe care l-au facut uitat brusc dupa anuntarea rezultatelor, nu-i exclus sa avem din nou de-a face cu complicate intelegeri transpartinice. E greu de explicat altfel modul silentios si discret in care s-au comportat PNL si PSD in tot acest interval de timp. Si pentru cineva mai putin initiat in tainele politicii de pe meleagurile noastre mutarile de ieri erau asteptate de la o zi la alta. Se stia si se discuta pe la mai multe colturi de opinie politica din Vrancea despre intilnirea sau intilnirile pe care le-au avut cu Dan Voiculescu mai multi liberali la brat cu slujitori de nadejde ai cauzei lui Oprisan. Este credibila varianta ca tocmai "aliatii" vrinceni n-au putut-o afla?

Iar daca au auzit de ea, de ce nu si-or fi pregatit vreo minima masura de reactie pina ieri?

Nu-i deloc imposibila si o explicatie de tipul: in Vrancea iata ca inca o data o mina spala pe alta si "cooperatia" lucreaza cu motoarele turate la maxim atunci cind situatia o cere. Interesant de urmarit evolutia si urmarile unor astfel de "intelegeri" anul viitor. Cind pretentiile conservatorilor, e de asteptat, vor creste direct proportional cu nevoia pe care "Alianta" o va avea de voturile lor in parlament. Ce mai conteaza atunci ca un judet va putea fi redat baronimii careia nici nu prea i s-a luat vreodata?

P.S. Ca imaginea sa fie una tinzind spre limita absurdului comportamentului politic, Manole Mercehea cel care a devenit acum adjunctul omului "baronului de Vrancea" era anuntat nu cu multa vreme in urma pe un post local de televiziune ca fiind un "prieten de nadejde" al prefectului Oprea, iar seful democratilor vrinceni, senatorul Jan Vraciu, l-a sustinut pina in ultima clipa inainte de a fi debarcat din "subprefectura"!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.