Opinii

Planul si variantele

Corneliu Condurache
20 dec 2005 855 vizualizări
Dupa cum incepe sa se distinga tot mai clar, problema cuceririi Prefecturii Vrancea de catre Partidul Conservator capata dimensiunile unui plan incadrat intr-un program la rindul sau minutios si gradual etapizat.

Zvonurile privind intentiile oamenilor lui Voiculescu de a-si cere scaunele de reprezentanti ai guvernului in teritoriu, cedate celorlalti parteneri de coalitie la preluarea madatului in primele luni ale anului, au fost tratate la inceput drept o inventie jurnalistica, asa cum obisnuiesc politicienii indiferent de culoare, atunci cind sint surprinsi cu chestiuni mai putin convenabile lor. Apoi s-a recunoscut in treacat ca problema este una in discutie, in special din rindul conservatorilor. Desi aliatii locali din Vrancea s-au dat nepasatori si reci, se ontureaza o strategie in toata regula din zona colegilor de partid ai lui Furtuna.

In editia de astazi a "Ziarului de Vrancea" puteti citi amanunte in legatura cu acesta varianta care pare a fi, dupa toate semnalele, una cu miza speciala. Faptul ca omul care i-a luat locul la Camera de Comert, printr-un scandal care a tinut paginile ziarelor centrale in vara anului 2002, fostului sef al Partidului Conservator ( si cunoscut ca un apropiat al lui Oprisan din cuvintul caruia n-a iesit vreo data in acesti ani, desi a fost pus in situatii nu tocmai de invidiat in citeva rinduri) vine brusc in aceasta formatiune politica din Partidul Social Democrat, cu acordul evident al sefului de filiala a acestuia - care se stie cine-

i - arata fara vreun dubiu din ce zone se ivesc interesele. Dupa pasivitatea pe care o afiseaza sefii din Vrancea ai Partidului National Liberal si Partidului Democrat vis a vis de evenimentele in desfasurae din partidul coleg de coalitie, sint posibile mai multe variante. Ori sint prea siguri pe ei, ceea ce in politica este nu de pu tine ori nerecomandabil si riscant. Sint total inafara jocurilor politice din judet, ceea ar putea fi cracterizat ca jenant si descurajant pentru ei. Joaca teatru ieftin, inlesnindu-le in realitate conservatorilor vrinceni si celor care l-au initiat si gindit transpunerea in practica a planului pus la punct.

P.S. Trebuie mentionat ca precipitarea si agitatia ce pot fi constatate in Vrancea in legatura cu planurile si strategiile conservatorilor bastinasi vin, iata, peste o amenintare-surpriza lansata duminica: analiza posibilitatii iesirii de la guvernare a celor denumiti "solutia imorala" incepind cu debutul anului 2006. Daca mai luam in calcul si cine a prins binisor glas in ultimele zile, parca incep a se limpezi putin apele.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.