Opinii

Vrancea dezechilibrata politic

Corneliu Condurache
21 oct 2010 836 vizualizări
Desi mai sint doi ani pina la alegerile locale si se pot schimba multe fata de realitatile actuale, este destul de usor de observat ce sare in ochi, legat de fotografia momentului scenei politice autohtone.

Este in primul rind vorba de un dezechilibru mai mare aproape decit cel din perioada 2000-2004 intre prestatiile publice ale principalelor forte politice de pe meleagurile Vrancei. In timp ce Partidul Social Democrat si liderul sau local lucreaza la propria imagine inaugurind proiecte pe multi bani europeni, pregatind organizarea unui costisitor Festival al viei si vinului in vremurile de criza economica strasnica pe care le traim, sau anuntind preluarea a peste 60% din Compania de Utlitati Publice din "ograda" Consiliului Local Focsani, competitorii ce fac? Sint sublimi, dar cam "lipsesc cu desavirsire" din viata politica a judetului. Partidul Democrat Liberal, dupa plecarea la Bucuresti a Sorinei Placinta, n-a mai avut nici o actiune oficiala in judet pe vreo tema semnificativa. Reactiile, si acelea timide, soldate in final cu previzibile esecuri (cind s-a trecut la vot) ale alesilor PDL din Consiliul Judetean de la ultima sedinta a respectvului for, nu pot fi socotite decit obligatii, nicidecum initiative cu impact public prea grozav in politica vrinceana. Partidul National Liberal la rindul sau, atit datorita contextului de la nivel central, cit mai ales intereselor locale ale sefilor sai din judet, s-a dovedit pina acum nu mai mult decit aliatul cuminte si util al PSD. Problema este ca asemenea dezechilibre ale balantei politice nu aduc perspective din cale-afara de incurajatoare. Nici pentru "dominati", nici pentru "dominatori".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.