Opinii

De vazut, de urmarit

Corneliu Condurache
13 dec 2005 832 vizualizări
Nu-i mult de cind presedintele democratilor vrinceni, Jan Vraciu, deplingea public independenta politica a functiei de prefect in contextul discutiilor care nu excludeau posibilitatea ca respectiva demnitate sa treaca in "ograda" partenerului de coalitie, Partidul Conservator.

Desi n-a explicat despre ce-i vorba in rationamentul emis la vremea aceea, nimeni din presa locala n-a insistat sa afle ce vrea sa spuna, de fapt, senatorul de Vrancea. Nu-i exclus ca multi sa le fi considerat niste vorbe aruncate de un politician vis-a-vis de o situatie data, fara mare importanta. Surpriza avea sa apara in toata splendoarea ei cu prilejul alegerilor organizatiei municipale a Partidului Democrat de la finele saptaminii trecute. La conferinta cu pricina, desi Vraciu n-a revenit sa lamureasca presa sau colegii de partid cum devine cu depolitizarea lui Oprea, concluzia s-a desprins de la sine. Prefectul in functie, desi prezent la "ostilitati", n-a mai candidat defel la vreo functie din cadrul partidului. Numai ca si-a trimis doi reprezentanti reprezentativi in persoana consoartei si a secretarei proprii de la prefectura care au devenit alesi de vaza, cu functii politice importante. Cum trebuie tratata si interpretata o astfel de mutare? Este una calculata, sau doar o insemnata gafa? In cazul in care s-a vrut o pacaleala, mizindu-se pe nedescoperirea ei de catre presa, lucrurile nu prea par in regula. Daca vorbim despre o gafa se pun cel putin doua probleme. Cine plateste pentru ea, si daca o repara cineva, si prin ce etode? Asta, bineinteles, daca vreo persoana importanta din stafful PD considera ca merita efortul.

Sa dea explicatii vrincenilor de rind. De vazut, de urmarit.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.