Opinii

Solutia comoda

Corneliu Condurache
12 dec 2005 965 vizualizări
Simbata, cum era de asteptat, alegerile repetate ale organizatiei municipale Focsani a Partidului Democrat s-au dovedit a fi o simpla si plicticoasa formalitate.

Lasind sa iasa la iveala un lucru care inevitabil n-a mai putut fi ascuns. Cam ce conceptie au cei

care au in miini acum conducerea locala a acestei formatiuni politice si-n consecinta cum le-ar placea acestora sa arate concret partidul lor pe scena pe care isi joaca partitura. Nu-i un secret pentru cei care cunosc cit de cit evolutiile politice pe plaiurile vrincene ca dupa alegerile din anul 2000 PD-ul, care l-a dat dupa alegerile de anul trecut pe actualul sef al statului, ajunsese intr-o stare de neinvidiat.

Trecerea in barca Partidului Social Democrat a senatoarei de Vrancea, ajunsa in acest scaun pe listele sale, Simona Marinescu, urmata de arestarea fostului sef al filialei, Monel Paizan, dar si modul in care votau si faceau politica prin Consiliul Judetean Lica Panciu (devenit, mai nou, un fel de eminenta cenusie, factotum al partidului in lipsa lui Vraciu, cel care cinci zile din sapte ale saptaminii e la Bucuresti!) sau fostul primar de Vinatori, Gabriel Mihalache, ca sa nu mai vorbim de consilierii din Consiliul local Focsani care in citeva zile imediat dupa alegerile din 2000 erau deja sariti in echipa "tufei" de trandafiri la brat cu Oprisan! Am mentionat doar citeva cazuri mai la vedere, care facusera din

democrati o cantitate neglijabila. Pe scena politica a judetului-feuda ei erau ca si inexistenti. Sansa aliantei cu liberalii in 2003, dar mai ales ascensiunea fulminanta a lui Traian Basescu, "tisnit" pe ultimii metri ai cursei prezidentiale din 2004 in cistigator, i-a scos practic din moarte clinica, oferindu-le o oportunitate nesperata, cel mai probabil si pentru nu putini dintre membrii partidului din Vrancea.

Odata ajunsi in acest punct, ar fi existat doua posibilitati. Ca responsabilii de soarta filialei vrincene, constienti de situatia reala in care se afla, sa inceapa operatiunea defel usoara de a face organizatia pe care o conduc cit de cit functionala. Dar mai cu seama viabila si competitiva, pregatita pentru viitoarele confruntari politice care inevitabil vor veni in Romania si cu siguranta si-n Vrancea.

Sau, intr-o a doua varianta: sa continuie amagirea cu defilarea pe scena politica din judet cu o formatiune "admirabila", vorba lui Nenea Iancu, dar existenta mai mult in teorie. Si anume in forma cea mai vie, naturala si originala, printr-o grupare de lideri pentru care si degetele de la cele doua membre

superioare din dotarea fiicarui vrincean mai curios din fire, ar putea fi cu mult in exces daca-si propune simplul exercitiu de a-i numara. Caracterizati, insa, asa mai in rezumat ca-si vad bine-mersi de afacerile si smenurile personale -pe principii aducind bine cu ale predecesorilor PSD-isti pe care-i criticau de zor in vremurile cind le pregateau "tepe"-si "muncesc" de zor si cu spor impartindu-si prin zonele de influenta citeva posturi tentante si cu greutate, in aceleasi scopuri, prin "descentralizatele" din judet.

La cum s-au derulat si finalizat simbata alegerile organizatiei Focsani, nu pare prea hazardata aprecierea ca s-ar fi optat decisiv pentru cea de a doua solutie. Sigur, mult mai calduta si comoda dar de potential valoric ce s-ar putea nu peste mult timp dovedi un balon de sapun sau o himera

prin jungla realitatilor scenei politice bastinase.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.