Opinii

Cedarea prim-planului prin non-combat

Corneliu Condurache
9 dec 2005 847 vizualizări
Ce se petrece in continuare prin Vrancea este totusi greu de inteles si explicat. In timp ce fostul satrap sef de judet feuda este coplesit de consistentele lui dosare aflate pe rolul Departamentului National Anticoruptie, el nu intimpina defel dificultati in acapararea celor mai vizibile pozitii a marii majoritati a evenimentelor locale de presa.

La cea mai recenta videoconferinta cu Guvernul, spre exemplu, sub inexplicabila privire timorata a prefectului, baronul n- a ezitat sa pozeze - cel putin pentru vrinceanul de rind, necunoscator al amanuntelor si "fineturilor" de prin subteranele politicii bastinase, miscarea e una fara cusur! - in aprig militant pentru aducerea mai multor fonduri in judet, de la centru. Desi atit reprezentantul Guvernului in Vrancea a asistat in persoana la discursul siret al lui Oprisan, ca sa nu mai vorbim ca schimbul de replici cu Tariceanu a fost mediatizat de mai multe editii ale ziarelor centrale de ieri, n-a aparut pina la ora cind scriu aceste rinduri vreo minima luare de pozitie vis a vis de intimplarea cu pricina. Nici de la Prefectura, dar nici de la vreun responsabil (dac- or fi avind asa ceva?) cu astfel de reactii din zona Partidului National Liberal sau a celui Democrat. Intrebarea daca o fi folosit baronul fonduri destinate refacerii infrastructurii afectate de inundatii in scopul de a mai plati o data executarea drumurilor depistate ca fiind platite si nerealizate cu prilejul ultimului control al Camerei de Conturi ramine intr-o suspecta si deasa ceata. Nu-s legitime atunci intrebarile:

Are cineva interesul sa procedeze intr-un mod precum cel vizibil zilele astea ?

Sa mai fie atunci sanse de finalizare corecta a cauzelor in care-i implicat "seful judetului"?

Greu de crezut! Dar dea Domnul sa ma-nsel eu. In oglida cu realitati precum cele sus prezentate, formatiunile politice adversare in teorie si pe hirtie celui banuit de astfel de smenuri si coterii nu se prea se sinchisesc de alte evenimente in afara bataliilor intestine stiute ca s-au dat ori sint in plina derulare-n

vremea din urma. De tipul Sapunaru contr a Momanu sau Vraciu contra Mazere. Originale auto-suturi in fund sau administrari benevole de lovituri cu elan cu "stingu-n dreptu". Mai mult, ca la toate cele suspomenite parca sa se puna capac, ieri, la Botirlau, cu prilejul inaugurarii caselor finantate e "generatia de aur" a fotbalistilor romani si destinate sinistratilor, acelasi inculpat despre care-i vorba, avid de imagine si de a fi prezent in orice poza cu iz propagandistic, a fost lasat sa se manifeste nestingherit, ca un fel de maestru de ceremonii. Din orice pozitie ai privi, asta seamana a cedarea prim-planului bataliilor mediatice locale prin non-combat. Tare dificil de explicat cu argumente logice cui apartine o asa strategie. In atari conditii, cifrele unui recent sondaj de opinie publicate ieri, referitoare la intentia de vot a romanilor si increderea lor in politicieni nu mai trebuie sa mire din cale-afara pe cineva.


P.S. Ce semnificatie politica o fi avind faptul ca la ultima sedinta a Consiliului Judetean Vrancea s-a petrecut un fapt halucinant? Consilierii liberali si democrati (avindu-i printre ei pe inlocuitorii declarati la comanda ai lui Sapunaru si Vraciu cit cei doi sint "ocupati cu legile tarii" pe la Bucuresti) au votat fara cricnire o rectificare de buget a legislativului vrincean prin care parangheliile de anul trecut ale lui Oprisan s-au achitat bine mersi anul acesta!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.