Opinii

De la planseta lui Oprisan, la peticirile Lucicai Chiper

Corneliu Condurache
11 oct 2010 1224 vizualizări
Nu-i vreo inventie brevetata in Vrancea inaugurarea cu fast de catre politicieni a unei portiuni de 50 de kilometri de drum dintr-un total de aproape 200, asa cum am putut vedea ca s-a intimplat la sfirsitul saptaminii trecute cu segmentul Focsani-Birsesti din Drumul National (DN) 2D Focsani-Ojdula.

Nu primul ministru in exercitiu al tarii, Emil Boc, taie panglici la cite 10 Km de autostrada sau si mai putini, din centurile de ocolire ale diverselor municipii?! Ca sa fie comedia pusa-n scena si mai "cu mot", aglomeratia de politicieni care-si revendica meritele materializarii investitiei este la fel de spectaculoasa. Mai ales acum, cind ea incepe sa fie numai buna de utilizat de catre partide in clipuri de campanie electorala. Oprisan spune, iata, ca daca n-ar fi facut si dres el inca de prin 2002, impreuna cu Miron Mitrea, amindoi la plansete (faza de telenovela politica greu de concurat!), Partidul Democrat Liberal n-ar mai fi defilat vineri la Birsesti cu Lucica Chiper - sefa Sectiei Drumuri Nationale din judet - alaturi de trimisul noului ministru, Anca Boagiu. Ca sa realizam cum e cu pozitionarea politicienilor in raport cu problemele vrincenilor, cu totul altfel stau lucrurile atunci cind vine vorba de un alt drum national: DN 2N Martinesti-Bogza-Caiata-Dumbraveni-Dumitresti-Jitia. Din cauza ca nu s-au gasit resursele financiare necesare asfaltarii "ca la carte" a acestui drum, s-a ajuns la solutia ca lucrarile sa fie efectuate in regie proprie de catre SDN Vrancea, cu oameni si utilaje din dotare, in limita posibilitatilor. "E criza, s-a constatat ca nu sint bani, (cele 5 milioane de care s-a vorbit .n.r pe care si-i asumasera atit parlamentarii PDL de Vrancea, cit si Marian Oprisan ), sa se faca drumul cu terti, adica cu UMB, cu care exista un contract de principiu. Luni am primit comanda iar marti am inceput lucrarile in regie, cu oamenii mei, cu utilajele mele, nu putem lasa drumul asta asa peste iarna, vrem sa-l aducem la conditii minime de functionare. Este efortul Sectiei. Lucrarile vor consta in plombari. Cit voi face nu stiu, depinde de vreme, de utilaje, care sint foarte vechi", le declara saptamina trecuta aceeasi Lucica Chiper, directorul SDN din judet, redactorilor Ziarului de Vrancea. Ce omite Marian Oprisan sa mai spuna este ca ipostaza de astazi a DN 2N, ajuns la peticirile Lucicai Chiper, se datoreaza tot "plansetei" sale si a lui Miron Mitrea, din 2002. Cind cei doi "au clocit" trecerea Drumului Judetean Martinesti-Bogza-Caiata-Dumbraveni-Dumitresti-Jitia la "Drumuri Nationale". In afara "pasatului" politic intre PSD, PNL si PDL a "motanului" vrincenii acelor meleaguri constata acum ce ei sint obligati sa indure.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 23 ore, 14 minute, 53 secunde
L.Chiper ar trebui sa plinga si ea ( a se citi zbate) sa faca ceva pe drumurile din judet, nu stringa bani si sa lipeasca afise cu pdl si Basescu. Eu zic ca nu mai apuca sa iasa nici din casa la citeste integral
, acum 739398 zile, 23 ore, 14 minute, 53 secunde
Am auzit c-au trecut aseara niste vaci pe drumul ala si-au astupat cu balega o groapa. Nu se baga nimeni la inaugurare ?
, acum 739398 zile, 23 ore, 14 minute, 53 secunde
Domnilor nu a-ti vrea sa inaugurati si strazile pline de gropi din Focsani???? Apropo!nu a-ti vrea sa inaugurati si strazile care sunt in bezna??? Halal de voi; si vai de noi!!.. Inaugurati si citeste integral
, acum 739398 zile, 23 ore, 14 minute, 53 secunde
Rugam reporterii ZdV, sa ne ajute cumva, poate se va lucra si la DN2 DUMBRAVENI-BOGZA. Nu vom mai putea circula in curand, daca nu se intervine si aici.Se rastoarna masinile, nu vom mai putea circula. citeste integral
, acum 739398 zile, 23 ore, 14 minute, 53 secunde
Domnule Petculescu, Aveti dreptate insa fiti mai putin emotiv. Ati scris "a-ti vrea" . Cred ca ati vrut sa scrieti "ati vrea". Atentie ca rad PDL-istii de dumneavoastra.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.