Opinii

Vrancea, judet fruntas la coruptie

Corneliu Condurache
17 sep 2010 616 vizualizări
Un alt dosar cu greutate , instrumentat de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, apare in judetul nostru.

Desi nu se stie cit si daca va fi influentat in desfasurare, cert este ca aparitia sa publica de ieri a fost eclipsata mediatic in buna masura de un alt dosar care a monopolizat fluxurile de stiri din ultimele zile: cel al lui Sorin Ovidiu Vintu. Revenind la informatiile oficiale publice ale ultimului dosar "de coruptie" in care apar personaje importante din Vrancea, precum directorul Directiei Silvice, un fost procuror, actual membru in Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica (ATOP) si doi oameni de afaceri, n-ar trebui sa omitem tot o realitate a ultimelor zile. De la acuzatiile grele si grave ale procurorilor, fie ei si ai DNA, pina la cofirmarea lor definitiva si irevocabila in instanta, drumul este unul lung. Iar el poate fi de multe ori scurtat in favoarea inculpatilor de proceduri nerespectate, indeplinite superficial, sau omise de catre anchetatori. Ori, in dosarul despre care-i vorba, daca tinem cont ca in afara fostului procuror Popescu, membru in ATOP Vrancea, inculpatul principal este chiar prim-procurorul Parchetului de pe linga Curtea de Apel Galati, ne putem astepta la multe astfel de surprize in drumul de la acuzatiile din rechizitoriu de trimitere in judecata si pina la dovedirea lor. Pina atunci insa, cu toata prezumtia de nevinovatie, nu ne ramine decit sa constatam ca Vrancea incepe sa devina, iata, judet fruntas intr-un domeniu: cel al proceselor cu iz de coruptie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739397 zile, 12 ore, 27 minute, 48 secunde
Numai cu iz de corupaciune? Cand ele put de la Bucuresti a cosupaciune marca Portofel?!
, acum 739397 zile, 12 ore, 27 minute, 48 secunde
Ia lasati magistratii in pace ,mai taranilor! Ce dracu, sa aiba si ei limuzine tot mai scumpe pe care din salariu lor pe 10 ani tot nu si le pot permite. Sa aiba si ei vilutele lor, una la oras si un citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.