Opinii

Mitingul primarilor din Vrancea, aproape un esec

Corneliu Condurache
16 sep 2010 462 vizualizări
In cele din urma, mediatizatul miting de protest de ieri al primarilor din Vrancea a fost departe de dorintele initiatorilor sai

Esecul partial isi are explicatia in organizare, lucru oarecum surpinzator pentru Partidul Social Democrat care in actiunile anterioare nu facea dovada unor asemenea stingacii. Dorind sa scape de tenta politica a protestului - strategie care nu le-a reusit in final - organizatorii au socotit cel mai nimerit sa implice Asociatia Comunelor din judet in pregatirea si materializarea acestuia. Numai ca ieri, printre participantii la miting au aparut Decebal Bacinschi primarul Focsaniului, Constantin Armencea, primarul Adjudului, Daniel Nicolas, primarul Odobestiului, care cu siguranta nu s-au simtit prea maguliti sa fie organizati de Valerica Zamfirescu, primarul de la Slobozia Bradului, chiar si pentru a-l injura in cor pe Emil Boc. Pe de alta parte, ca un protest precum cel organizat ieri sa aiba cit de cit impact, ar fi trebuit sa atraga atentia prin ceva deosebit. Or, faptul ca primarii PSD si PNL impreuna cu citiva dintre angajatii lor striga in cor "Jos guvernul Boc!" nu reprezinta din punct de vedere politic nimic socant, nici macar in Vrancea.

P.S. Prefectul Ion Oprea, nu-i foarte clar daca intentionat sau nu, le-a accentuat si el frustarea primarilor de municipii si orase din Vrancea condusi la mitingul de ieri de cei din Asociatia Comunelor. Atunci cind i-a invitat la discutii in biroul sau numai pe cei din urma. Dovada cea mai clara ca lucrurile au stat asa este ca la sediul Directiei de Finante (cel de-al doilea punct al protestului in afara Prefecturii) a mai ajuns doar un numar neinsemnat de nemultumiti.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.