Opinii

Politistii din Vrancea si traficantii din alte judete

Corneliu Condurache
30 aug 2010 1001 vizualizări
Conform buletinului de evenimente trimis jurnalistilor de catre biroul de presa al Inspectoratului Judetean de Politie, pe parcursul acestui sfirsit de saptamina oamenii legii s-au luptat cu doua dintre marile probleme ce afecteaza negativ incasarile bugetare ale tarii:traficul ilegal de tigari si bauturi alcoolice

S-ar putea concluziona, dupa aflarea unei asemenea stiri, ca oamenii platiti sa vegheze la respectarea legalitatii in tara actioneaza exact acolo unde realitatile economiei negre o cer. Dar la o analiza mai atenta, o curiozitate domina majoritatea actiunilor de tipul mentionat, puse in practica de politistii bastinasi. Cei prinsi "cu mita-n sac" sint doar de prin alte judete! La finalul saptaminii trecute, conform buletinului de evenimente emis de biroul de presa al IPJ Vrancea, politistii din Odobesti si Bolotesti au oprit pentru un control de rutina autoturismul marca Opel Vivaro, care se deplasa pe DN 2D din directia Bolotesti-Focsani. Cu aceasta ocazie, initiatorii actiunii au constatat ca soferul R. George, domiciliat in comuna Comana, judetul Giurgiu, transporta cu autovehiculul cantitatea de 900 litri vin si 270 litri de lichid incolor, despre care conducatorul auto declara ca este tuica. Cetateanul din judetul Giurgiu probabil ca transporta vinul si lichidul incolor banuit c-ar fi tuica, pe care le cumparase din Vrancea. Politia nu ne da nici macar un minim indiciu despre ipoteza in discutie. La fel si-n cazul traficului de tigari. Cei prinsi de politistii vrinceni cu pachete de tigari netimbrate in camioane, autoturisme sau trenuri sint invariabil de prin alte colturi ale tarii. Traficantul de tigari cazut in latul lucratorilor de politie vrinceni la sfirsitul saptaminii trecute a fost, de pilda, B. Mihai de 60 de ani, din Constanta. Sint posibile, atunci, doua variante:

1. Vrincenii au un asa de inalt simt civic incit mai ales acum, in perioada de profunda criza economica, s-au hotarit sa nu mai afecteze bugetul statului prin contrabanda cu alcool si tutun.

2. Traficantii de alcool si tigari din Vrancea sint atit de versati, incit politistii autohtoni nu-i pot prinde in off-side. O speranta ar fi, spre exemplu, la politistii din alte judete. Eventual cei din judetele de unde provin traficantii prinsi de politistii vrinceni!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 8 ore, 31 minute
Cred ca asta e un proverb romanesc: "Corb la corb nu-si scoate ochii" adica nu se faulteaza traficantii bastinasi din vrancea, se da la gioale la cei din alte judete care nu au cotizat pe aici. De ce citeste integral
, acum 739371 zile, 8 ore, 31 minute
Pentru ca in Vrancea sunt foarte multi corupti inclusiv politia, si de ce ar face atita tam-tam.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.