Opinii

O iesire jenanta si-un bulgare de zapada

Corneliu Condurache
28 nov 2005 878 vizualizări
Alegerile din organizatia PNL Vrancea au fost asteptate cu interes, gratie anunturilor repetate din ultimele zile a celor din tabara Momanu - Merchea. Ei prevesteau dezvaluiri socante care ar fi fost menite sa determine schimbarea rezultatului alegerilor.

In realitate, operatiunea s-a finalizat printr-o iesire jenanta din scena politica a celor doi. Scorul la care au pierdut batalia de simbata le devoaleaza in intreaga lor splendoare si capacitatile din punct de vedere politic. S-a inceput cu incercarea de a lovi in imaginea partidului care l-a facut totusi pe unul, din obscur candidat de procent 3% la primaria Focsani, deputat in Parlamentul Romaniei, iar pe celalalt, din

anonim consilier judetean timp de vreo doua legislaturi, subprefect de Vrancea. Cum altfel ar trebui traduse intr-un limbaj accesibil oamenilor de rind scrisorile-piricioase trimise de Momanu conducerii partidului de la Bucuresti sau incurajarea tacticii demisiilor in bloc de prin organizatiile din judet?

Miscarile facute si cu scopul vadit de a impiedica desfasurarea alegerilor, astfel incit acestea sa fie aminate la calendele grecesti, dar sa-l conserve pe el in functia de sef. Nu trebuie sa uitam nici de ultima mutare: alternativa impunerii unui mediocru pensionar la sefia filialei, totul mustind de amatorism, ranchiuna si urechism politic. Tocmai de aceea, victoria taberei lui Sapunaru ar putea sa nu valoreze prea mult daca nu este privita cu luciditate. In afara evidentei ca ea apare pe o curba pronuntat descendenta a preferintelor in sondaje a PNL in opinia romanilor (multi asemanind soarta din acest unghi cu cea a PNT-CD din perioada Conventiei din anii 1996-2000) dificultatea ar putea fi semnificativ sporita. Cauza? Multi dintre liberalii vrinceni care au sustinut la aceste alegeri interne schimbarea, nu sint dispusi sa astepte prea mult pentru a sesiza modificari radicale in modul de a se face politica in organizatia lor. Cred ca daca noul presedinte si echipa lui nu vor gasi solutii rapide pentru a pune in ractica o strategie eficienta, care sa evidentieze astfel de modificari (in conditii de o dificultate cum PNL n-a avut multe din 1990 incoace), s-ar putea sa traiasca foarte curind senzatia c-au avut in miini, ncepind de simbata 27 noiembrie 2005, un bulgare de zapada.

P.S: Mutarea cistigatoare a lui Sapunaru a fost in opinia mea cea a "aliantei" cu Maricel Soare. Aceasta a dus la cistigarea pas cu pas a bataliei cu tabara lui Momanu, situat de multisor in respectiva functie, purtind o palarie care-i cadea des pe ochi. Corneliu Momanu, se stie, il inlocuise in 2002 la sefia rganizatiei pe actualul avocat, pe atunci sef al liberalilor vrinceni, in urma unor dispute interne cu fostul sef al vamilor din perioada CDR. O alta miscare inspirata in economia succesului de la sfirsitul saptaminii tocmai incheiate s-a dovedit a fi in egala masura si atragerea in echipa biruitoare a unor liberali precum Zamfirescu, Lambrino, Seciu sau Busca. Dar batalia cistigata ar trebui lasata urgent in plan secund, daca nu cumva definitiv uitata, pentru ca, asa cum spuneam, greul abia incepe.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.