Opinii

Spitalul Judetean, lasat din brate de PDL

Corneliu Condurache
23 aug 2010 943 vizualizări
De citeva saptamini, liderul PDL Vrancea, Alin Trasculescu se afla intr-o evidenta campanie de modificare a strategiei de marketing electoral, imbracind haina anti PSD^Oprisan

Dovada sta in disputele politice locale dintre cele doua tabere, legate de proiectul CUP-urilor ("Vranceaqua") si de cel al gunoaielor ("Managementul gestiunii centralizate a deseurilor"). Ambele proiecte sint finantate pe importante fonduri europene, iar derularea lor l-ar transforma pe Oprisan, in cazul in care respectivele investitii se vor realiza in viziunea lui, intr-un adversar politic greu de infruntat in viitoarele confruntari electorale de pe teritoriul judetului. Un simplu calcul arata ca in cazul in care CUP-ul ajunge in structura CJ alaturi de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) si de Spitalul Judetean, Oprisan devine pe linga cheltuitorul celor mai consistente bugete publice si cel mai mare angajator de bugetari din Vrancea. Or, un angajator care are in virful pixului salariile citorva mii de alegatori din judet, dispune de atuuri considerabile pentru scrutinurile programate in viitor. In contextul intetirii acestor dispute politice, este curioasa lipsa aproape totala de reactie a lui Trasculescu si a PDL fata de refuzul CJ Vrancea si a lui Oprisan de a prelua in administrare Spitalul judetean "Sf. Pantelimon" din Focsani, dar si pe cele de la Vidra si Dumitresti. Altfel spus, daca Trasculescu imbracat in noua haina este preocupat ca Oprisan devine prea puternic prin acapararea CUP, de ce nu-I cuprind aceleasi griji si-n cazul spitalului judetean?! Mizind pe faptul ca n-au solutii in cazul in care el refuza preluarea spitalelor din Vrancea, Oprisan continua sa pluseze. Dinspre Prefectura Vrancea i se raspunde cu incadrarea in "gruparea rusinica"! "Din 7 spitale din tara nepreluate de autoritatile locale, 3 sint din judetul nostru", anunta vineri subprefectul Sorin Hornea. Cit de rusinat s-a simtit Oprisan de remarca lui Hornea si daca asta-i singura mutare a guvernantilor in jocul de-a soarecele si pisica, sint intrebari la care asteptam raspunsuri in saptaminile urmatoare.


P.S: Lipsa de apetit pentru actiune politica a PDL in cazul spitalului judetean este cu atit mai greu de inteles cu cit actualul director al acestuia este, teoretic, omul lor. Oare de ce in loc sa se roage de Oprisan sa preia spitalul judetean, PDL nu spune ceva de genul :"Cu cit nu-i baba-n caruta cu atit ii e mai usor la iapa!" Dindu-i apoi o lectie prin pastrarea in administrarea Guvernului a spitalului, dar demonstrind ca o poate face exemplar. De ce n-ar putea fi in fond si concurenta politica locala constructiva, nu doar cit se poate de distructiva?


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.