Opinii

Trist si ingrijorator

Corneliu Condurache
26 nov 2005 771 vizualizări
Nu de putine ori in acesti ultimi ani, din tagma politicienilor locali ni s-au servit pina la saturatie, depasindu-se nu o data limita bunului simt, discursuri sforaitoare despre cum s-au sacrificat ei si-au adus o multime de fonduri in judet, determinind cresterea exponentiala a bunastarii vrincenilor.

De cele mai multe ori, asa cum "Ziarul de Vrancea"a scris cu diverse ocazii (si-au fost destule in ultimii ani)

am avut de-a face in realitate cu tunuri ale firmelor de partid. Insotite de alaiurile de rigoare si asociate unor circuite ale banilor si intereselor fara multe tangente cu interesul public. Un exemplu cum nu se poate mai edificator in acest sens il constituie starea in care a ajuns, datorita unor astfel de atitudini a mai-marilor judetului, statiunea Soveja. In special datorita starii dezastruoase a drumurilor, ea a devenit in ultimul timp aproape inaccesibila. De aici si pina la situatia in care, iata, s-a inchis si ultimul hotel dintr-o locatie unde altadata iti trebuiau relatii ca sa gasesti un bilet de odihna ori tratament, sau sa ai parte de un sejur la sfirsit de saptamina, n-a putut trece mult timp. La citi bani au inghitit bugetele judetului exact pentru capitole de genul "lucrari de reparare remediere sau reconditionare a drumurilor" pina in decembrie 2004, este greu de inteles cum a fost posibil sa se ajunga intr-o astfel de stare. Dar ea arata inca o data cu fidelitate care-i distanta reala dintre vorbele politicienilor si faptele lor. Cit despre zecile de mii de miliarde aduse in judet numai de un anumit "aducator" (de parca n-ar fi fost vorba despre bani publici!), ni se recitau ode propagandistice in timp ce gropile si hirtoapele din drumurile de acces au avut o esentiala contributie la falimentul unei statiuni ca Soveja. In conditiile in care s-au consumat fonduri imense pe infrastructura, iar caile de acces spre aceasta localitate au ramas intr-o stare jalnica, ramine sa stabiliti fiecare dintre dumneavoastra daca toate acestea or fi trebuit sau nu sa aiba vreo legatura cu dezarmantul colaps al celei mai frumoase statiuni vrincene. Ajunsa intr-o asemenea stare, nu-i greu de imaginat c-ar putea aparea cit de curind un anume investitor-binevoitor, poate "minunat-om-de-afaceri". Care nu-i imposibil sa si-o insuseasca pe mai nimic si sa o aduca, cum nu-i prima oara nici in Romania, nici in Vrancea, in cel mai bun caz, in interes personal sau de grup

(de interese) la adevarata ei valoare. Daca nu cumva o va folosi, asa cum iarasi s-a mai intimplat pe meleagurile noastre, doar pentru a obtine in alte scopuri niste credite pe care sa nu le mai ramburseze vreodata, in timp ce statiunea va ramine doar o amintire. Deocamdata, ce se intimpla cu Soveja este trist si ingrijorator.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.