Opinii

PDL, fara plici pentru musca de pe caciula lui Iordache Bostan

Corneliu Condurache
11 aug 2010 1096 vizualizări
Dupa cum puteti afla din editia curenta a Ziarului de Vrancea, liderii PDL din judet au pus ieri tara la cale impreuna cu Gheorghe Flutur, unul dintre greii responsabili de zona Moldovei a formatiunii politice la putere.

Despre restul problemelor discutate cu acest prilej, apar destule amanunte in articolul mentionat. Cu toate acestea, una dintre ele este cum nu se poate mai edificatoare in legatura cu starea actuala a PDL in Vrancea. Desi a trecut aproape o luna de cind procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au facut publica trimiterea in judecata a lui Iordache Bostan, in dosarul fraudarii BAC-ului 2008 din judetul nostru, PDL nu a reusit inca sa-i clinteasca vreun fir de par inculpatului. Iordache Bostan, inspector general al Inspectoratului Scolar Judetean Vrancea, este acuzat de "trafic de influenta si folosirea influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite". Sa nu uitam ca inspectorul general a semnat de bunavoie la preluarea functiei un Contract de management cu Ministerul Educatiei si Cercetarii (aflat in subordinea primului ministru Emil Boc). "Contractul de management educational se suspenda de drept in cazul in care impotriva managerului educational a fost formulata plingere penala sau a fost trimis in judecata pentru fapte penale incompatibile cu functia detinuta, pina la raminerea definitiva a hotaririi judecatoresti", suna enuntul unui articol din contract. In pregatirea alegerilor locale din 2012, a carei demarare este programata in scurt timp, conform discutiilor purtate la intilnirea de ieri cu Gheorghe Flutur, sefii PDL Vrancea ar trebui sa se uite in oglinda, sa se intrebe si sa-si raspunda sincer: ce sanse au ei in lupta cu Oprisan aliat cu Sapunaru peste doi ani daca ei nu sint capabili sa-i faca nimic lui Iordache Bostan, desi seful ISJ sta de aproape o luna de zile cu ditamai "musca pe caciula"?

P. S. Ca o ironie a sortii miine are loc o dezbatare cu tema "Problematici Anticoruptie" chiar in sala de sedinte a inspectoratului condus de Iordache Bostan. Poate-i confera Ministerul,Guvernul ori PDL titlul de "omul anicoruptie al anului 2008" daca tot nu-i pot face nimic.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.