Opinii

Scutul si ripostele

Corneliu Condurache
23 nov 2005 842 vizualizări
"In ultimul timp, liderul PSD se vede in postura de victima intre organele de control si presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan. El spune ca nu exista nici o dovada care sa determine PSD sa-i retraga sprijinul politic lui Oprisan si ca Puterea aplica tactica «cind exista o problema, PSD e vinovat». El uita ca si pe vremea guvernarii PSD Oprisan era una din problemele partidului".

Aceasta consideratie aparea ieri intr-un cotidian central si are o valabilitate pe care e imposibil sa n-o fi analizat si multi dintre liderii de la Bucuresti ai Partidului Social Democrat. Tocmai de aceea reactia lor de a se constitui scut in jurul baronului si-ar avea explicatii in directiile spre care duc firele mai multor afaceri din dosarele acestuia. Putini nu stiu ca una dintre persoanele cu greutate care ar putea intra sub incidenta unor asemenea efecte este actualul secretar general al partidului, Miron Mitrea. Se discuta, si, tocmai de aceea, ultimele semnale venite dinspre virful PSD o intaresc, in opinia mea, despre o ampla desfasurare de forte in slujba apararii baronului vrincean. Procurori apropiati care au evaluat atent de pe pozitia lor toate punctele sensibile din dosare, avocati de marca, intilniri de instruire cu primarii sau alti posibili chemati la Departamentul National Anticoruptie pentru a da declaratii. Dupa atitudinea si spusele liderilor te astepti sa fie parca-n joc o cauza de partid! O explicatie a faptului ca Mircea Geoana n-a ezitat sa fie purtatorul de cuvint al unui mesaj de aceasta natura ar putea fi si ceea ca el ii plateste acum taberei Mitrea o parte din serviciile pe care aceasta i le-a facut in vederea inscaunarii lui la cirma PSD. Conform parerii mai multor comentatori avizati, fara sprijinul respectivei grupari ascensiunea lui Geoana ar fi fost imposibila. Unei artilerii inarmate si dotate precum cea care se intrezareste dinspre PSD in apararea lui Oprisan depinde cum i se va raspunde din partea institutiilor abilitate ale statului. Daca ripostele se reduc numai la rapoarte precum cel al Corpului de Control condus de ministrul David, lupta nu-i exclus sa devina una profund inegala si dezechilibrata.


P.S. Pina la urma, cum se pare si este si mai mult decit edificator pentru modul in care actioneaza adversarii din Vrancea ai lui Oprisan, actiunea Corpului de Control al Guvernului la Consiliul Judetean s-a derulat la sesizarea prefectului. Dupa ce la beregata comisiei instituita de el pentru a verifica modul in care au fost cheltuiti banii repartizati de guvern a sarit cu destula agresivitate (din ce motiv, oare?), inclusiv prin ziarul ce-l are sub papuc, baronul. Iti vine greu sa nu te-ntrebi :

Din ce motiv n-o fi anuntat Oprea de la bun inceput demersul sau?



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.