Opinii

CUP-ul spre CJ, in ciuda avertismentelor lui Trasculescu

Corneliu Condurache
6 aug 2010 994 vizualizări
Dupa cum era de asteptat, sedinta Consiliului Local Focsani a fost pregatita de aceasta data de majoritatea PSD^PNL a respectivului for.

In aceste conditii, liderul PDL Vrancea, Alin Trasculescu, nu i-a mai luat prin surprindere, cum s-a intimplat la intrunirea de saptamina trecuta a alesilor focsaneni. In sedinta cu pricina, deputatul democrat liberal a reusit sa blocheze planul social democratilor. PSD-istii doreau mandatarea reprezentantului CL Focsani in Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) Companiei de Utilitati Publice(CUP) pentru transformarea CUP din Societate Comerciala cu actionar majoritar Consiliul Local Focsani, in SC cu actionar unic CJ. Daca in urma cu 9 zile Trasculescu a fost lasat sa le justifice cu acte consilierilor locali ca fac o greseala renuntind la CUP, ieri nu s-a mai intimplat acest lucru. Astfel, alesii liberali, care la sedinta din 27.07.2010 au fost sensibili la argumentele sefului PDL din judet, si-au schimbat comportamentul. Impreuna cu aliatii lor PSD-isti, si-au asumat riscul rambursarii anticipate a creditului angajat de municipalitatea focsaneana pentru modernizarea CUP de la Banca Europeana de Investitii (BEI) si Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare. O adresa emisa tot ieri de Ministerul Finantelor-Directia Generala de Trezorerie si Datorie Publica, pe care Trasculescu n-a mai avut ocazia sa o popularizeze in rindul alesilor din CL Focsani pentru ca n-a mai fost lasat sa o faca (pentru a se preintimpina ce s-a intimplat saptamina trecuta) ii avertiza pe acestia despre consecintele votului lor. Este greu de crezut ca pina si fara discursul lui Trasculescu liberalii si social democratii nu stiau de pericolele la care se expun. Pina la urma insa, dorinta de a-l infringe politic pe seful PDL Vrancea a triumfat. Mai ramine de vazut daca meciul pe tema Proiectului Vranceaqua se opreste aici sau va continua, inclusiv cu riscul rambursarilor anticipate de credite catre BEI si BERD.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 8 ore, 2 minute, 11 secunde
ce mare scula la bascula este Trasculescu?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.