Opinii

Mai are cineva curaj sa se puna cu Nasii?

Corneliu Condurache
2 nov 2005 790 vizualizări
Romanii s-au convins ieri inca o data. E greu sa-ti masori fortele cu "Nasul".

Desi sustinut de presa sportiva si nu numai, venit cu idei novatoare necesare ca aerul fotbalului autohton si cu un potential financiar considerabil, Gica Popescu n-a reusit sa infringa tesatura de

interese din jurul celui care este stapinul clanului in domeniu de ani buni de zile. Numele sub care-i cunoscut invingatorul de ieri in disputa cu fotbalul romanesc: "Nasul" Trecind intr-un alt registru, ne place sau nu imaginea, este una sugestiva pentru ce se petrece in prezent in intreaga societate. Iata, bunaoara, aproape simultan cu desfasurarea de forte de la alegerile pentru sefia Federatiei Romane de Fotbal, vrincenii au avut ocazia de a fi martorii unui alt spectacol de o factura - deloc fortata in aprecieri - foarte apropiata. Partidul Social Democrat a dat doua semnale foarte clare, edificatoare, ultimul nu mai departe de ieri. Ele spun in esenta acelasi lucru. Indiferent de faptele pentru care-i acuzat de institutii abilitate ale statului, "baronul de Vrancea" este sustinut neconditionat de respectiva formatiune politica. Spre deosebire de placa pe care o tot punea Nastase intre 2002-2204, cum ca nu

poate actiona impotriva baronilor ("legende vii") numai pe baza semnalelor venite din presa, iata, Departamentul National Anticoruptie si Autoritatea Nationala de Control a Guvernului nu-s structuri de presa. Si totusi: "nu-l vom lasa sa-si duca singur crucea"; "n-avem motive sa nu-l credem" sint fraze ce au putut fi auzite din gura acelui politician sef de partid care nu demult ne tinea discursuri inflacarate despre "revolutia binelui". Oare numai pina la un asemenea nivel sa fie capabila a se ridica miscare din interiorul partidului, clamata a schimba din temelii PSD-ul? Daca o prezentare precum cea din azul "baronului de Vrancea" reprezinta expresia trimbitatei miscari revolutionare, sau "reformarea PSD" (pentru a nu mai fi penalizat de electorat, cum au recunoscut liderii sai ca s-a intimplat la ultimele legeri) sau promisiunile pe care le faceau atunci cind erau o tira "la inghesuiala" Geoana si cei de linga el, ramine sa apreciati fiecare dintre dumneavoastra. Este evident faptul ca proaspatul inculpat al procurorilor de la DNA este luat si impachetat in scutece noi de cei caroa le-a servit cauza O astfel de strategie s-ar putea datora inafara aceleiasi tesaturi de interese, despre care-i vorba si-n cazul Nasului de la FRF, si luptelor pentru putere din sinul principalului partid al opozitiei, dar nu in ultimul rind reaparitiei pe tapet a variantei alegerilor anticipate. Ramine de vazut ce influenta vor avea astfel de "ingrediente" in mersul corect al dosarelor in care-i cercetat acum protejatul vrincean al PSD.

Sa nu fie oare vorba de o atentionare venita din partea mai-marilor fostului partid de guvernamint, cei care l-au luat sub aripa lor ocrotitoare pe baron si indreptata spre cei care cerceteaza afacerile in care-i amestecat acesta? Sau frica de principiul dominoului, s-ar putea spune la o analiza mai atenta.

Nici asemanarea cu imagini pe care parca le-am mai vazut in episoade precum Bivolaru sau Patriciu nu-i de ignorat. Dar cine mai are timp sa-si aminteasca de asa ceva? Acum, cu atitea greve si suturi pe care si le autoadministreaza cu elan Alianta, ca nu mai apuca sa-si dea seama cine-i adevaratul ei adversar!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.