Opinii

Sedinta cu surprize la CL Focsani

Corneliu Condurache
29 iul 2010 1289 vizualizări
Sedinta de ieri a Consiliului Local Focsani a scos la iveala citeva instantanee politice locale remarcabile. Printre ele, functionarea deficitara a majoritatii PSD+ PNL in cazul a doua importante proiecte de hotarire de pe ordinea de zi.

In timp ce primul proiect se referea la transformarea Administratiei Pietei Focsani in Societate comerciala, urmatorul ave in vedere mandatarea reprezentantului CL Focsani in Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) a Companiei de Utilitati Publice (CUP). Astfel, el ar fi trebuit sa primeasca girul alesilor focsaneni pentru a-si da acordul in problema preluarii societatii (CUP) de catre Consiliul Judetean Vrancea. Ambele proiecte au picat la vot Se pune intrebarea :de ce n-a functionat majoritatea PSD+PNL in cele doua cazuri? Sint doua situatii posibile :1) Nu a fost pregatita de catre aliati sedinta, 2) Sint probleme in alianta. Cum vor fi ele rezolvate, vom vedea in viitoarele intruniri ale CL Focsani. Un alt instantaneu politic este aparitia liderului PDL Vrancea, Alin Trasculescu, la sedinta de ieri. Dupa cum au decurs ostilitatile, este evident ca tema discursului acestuia i-a gasit nepregatiti pe consilierii PSD-isti si PNL-isti. Ramine de vazut ce se va intimpla cind aliatii liberali si social-democrati din CL Focsani nu vor fi prinsi in "off-side". La ce se poate constata dupa aparitia in spatiul public a primelor informatii mai la obiect, miza proiectului derulat prin CUP - singurul operator regional care putea de altfel sa o faca-, pe multi bani europeni, este una deosebit de importanta pentru politicienii acestor meleaguri. Atit politic, cit si economic. Politic, cine va avea controlul derularii proeictului despre care-i vorba are mari sanse sa fie cistigatorul absolut al alegerilor locale viitoare. Economic, aproape ca nu mai trebuie explicat ce inseamna sa ai in virful pixului pe actuala criza modul de chetuire a peste 107 milioane de euro.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 8 ore, 39 minute, 34 secunde
Autori: Cristi Moga Diana Tudor Stoica Cele mai puternice firme din România evită regiunile cele mai sărace. Dacă în Bucureşti sunt mai mult de zece firme cu afaceri de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.