Opinii

Minister pus cu botul pe labe de Iordache Bostan

Corneliu Condurache
27 iul 2010 1576 vizualizări
Au trecut deja doua saptamini de cind procurorii Directiei Nationale Anticoruptie Galati au facut public Rechizitoriul prin care au anuntat trimiterea in judecata a 21de inculpati in cel mai mare dosar de coruptie din invatamintul vrincean, printre acestia regasindu-se si inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean.

Desi Iordache Bostan, ocupantul amintitului fotoliu, este semnatarul unui contract de management cu Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEC) in care se scrie negru pe alb "Contractul de management educational se suspenda de drept in cazul in care impotriva managerului educational a fost formulata plingere penala sau a fost trimis in judecata pentru fapte penale incompatibile cu functia detinuta pina la raminerea definitiva a hotaririi judecatoresti", (altfel spus, desi seful invatamintului vrincean are pusa semnatura pe un Contract de management prin care se angajeaza - sub rezerva suspendarii, in caz contrar - sa nu ajunga in situatia de a fi inculpat intr-un dosar de tipul celui instrumentat de procurorii anticoruptie de la DNA Galati), un lucru este aproape de neinteles. Pe toata perioada celor 14 zile scurse pina acum de la anuntarea publica a Rechizitoriului pentru dosarul "Spaga la Bac-ul 2008 in judetul Vrancea", instrumentat de procurorii DNA Galati, MEC a tacut precum pestii dintr-un acvariu. Cu doar citeva zile inaintea aparitiei in spatiul public a Rechizitoriului sus-mentionat se stie ca Iordache Bostan a preluat initiativa dind el in judecata MEC. Pentru ca l-ar fi "pacalit" sa semneze un contract de management cu o prevedere "care nu avea ce cauta acolo". Daca prin aceasta gaselnita Iordache Bostan din Vrancea a reusit inca o data sa puna "cu botul pe labe" ditamai Ministerul Educatiei si Cercetarii din Guvernul Romaniei, s-ar cuveni ca institutia cu pricina sa-si schimbe neaparat sigla de pe frontispiciu. In noua forma, pe aceasta ar trebui sa apara musai scris cu litre cit mai mari posibile: "Minister pus cu botul pe labe de Iordache Bostan".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.