Opinii

Fortele politice din Vrancea la 2 ani de locale

Corneliu Condurache
26 iul 2010 1137 vizualizări
Fluxurile agentiilor de stiri din ultimele zile confirma deja preocuparea partidelor politice pentru alegerile locale de peste exact doi ani

Pentru Primaria Bucurestiului, de pilda, nu si-a ascuns interesul Elena Udrea din partea Partidului Democrat Liberal - care a preluat interimar sefia organizatiei portocalii. Din partea Partidului Social Democrat se discuta despre preocuparea pentru aceeasi candidatura a lui Marian Vanghelie iar voci din Partidul National Liberal dadeau recent ca foarte probabila trimiterea lui Crin Antonescu intr-o asemenea competitie. Se pune intrebarea daca exista din acest punct de vedere vreo preocupare a fortelor politice din Vrancea? Pai pentru Focsani PSD pare a-l pregati pentru candidatura la fotoliul detinut acum de Bacinschi pe Bogdan Matisan. PNL s-ar putea gindi la Vasile Dobre dar asteapta, probabil, realizarile acestuia ca viceprimar.PDL la rindul sau are varianta a-l mai trimite o data in competitie pe Alin Trasculescu. Care aparut in 2008 ca o surpriza ,acesta pe post de "buturuga mica" nefiind departe de a rasturna "carul mare". Prestatia de atunci l-a si propulsat dealtfel, nu-i un secret, atit in functia de lider interimar al PDL Vrancea, cit si in scaunul de parlamentar ales uninominal al judetului. O discutie legata de problema in dezbatere ar fi daca este mai eficienta pentru principalele tinte ale alegerilor locale ""primarii municipiului resedinta de judet, ai celorlalte municipii, orase si mari comune ale judetului-o candidatura surpriza, de tipul celei a lui Trasculescu din vara lui 2008, sau una pregatita minutios din timp?! Cu viitorul candidat trimis sa se pregateasca eventual pe postul de viceprimar, cultivat ,si promovat apoi ca atare. Argumente pro si contra se pot gasi pentru oricare dintre solutii; iar deciziile finale apartin, desigur, partidelor. Voturile in urne vor fi introduse, insa, de alegatori. Iar 2 ani de zile nici PDL nici PSD nici PNL dar nici celelalte forte politice tentate sa intre in "ring", ar fi normal sa nu omita acest adevar. Altfel se prea poate ca pretul electoral pe care-l vor plati sa fie unul pe masura.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.