Opinii

Manevre greu de crezut

Corneliu Condurache
16 nov 2005 1063 vizualizări
Ce-o fi incercat "baronul de Vrancea" prin conferinta de presa de ieri nu-i foarte clar.

In afara abuzului grosolan - care-l si caracterizeaza cum nu se poate mai bine -, de a nu primi in calitate de persoana publica la o actiune organizata intr-o institutie publica niste jurnalisti, doar pentru ca-l deranjeaza, ea a fost oricum o palida amintire pina si a diversiunilor de odinioara. A incercat oare si chiar a crezut ca va impresiona pe cineva cel caruia-i placea sa auda ca i se spune "seful judetului"

costumindu-se in opozant hartuit si abuzat de un grup de "politisti portocalii" ce pun la cale actiuni numai ca sa-l amendeze pe el? Asemenea inchipuiri sunt cel mai bun indiciu ca se intimpla ceva cu el, si nu de bine. Pentru ca povestea sa, in afara evidentei ca aduce de acum destul de bine cu aia a lu\' Petrica si lupu\' (pentru ca toti cei care fac sau spun altceva decit i-ar placea lui sa auda sint, iata, portocalii) se refera in primul rind la obiceiuri indelung exersate cu mare avint pe vremuri "albastre" taman de "persecutatul" de azi. Cin oare "salta" carnetele de conducere auto, opozantilor sai sau

slujbasilor pe care i se punea pata din diverse institutii prin Focsani acum citiva ani, folosindu-se de politisti de la circulatie? Oricum, pretentia absurda ca respectiva amenda data vineri seara de baietii de la circulatie ar fi justificata doar daca ar fi fost taxati toti cei din Focsani care au facut acelasi lucru (au parcat masinile pe trotuar) sau ca ea ar fi nerelevanta pentru ca-n tirg nu sint locuri de parcare nu numai ca-s in stilul gindirii Oprisan, dar ii scot in evidenta inca odata limitele in intrega lor splendoare.

Legile si institutiile tarii sint minunate (apropo: Politia vrinceana era laudata pina nu demult ca-i cea mai buna si eficienta pina la a deveni "portocalie") numai daca nu-l deranjeaza. Si-s si mai si daca-l protejaeaza ori se fac surdo-mute la manevre cumetresti stiute pe aceste plaiuri. Cum cineva provoaca tangente care-l supara sau il incomodeaza cumva la semenuri si coterii, gata! Chiar si Corpul de Control al Guvernului Romaniei prin intermediul Autoritatii Nationale de Control nu are dreptul sa verifice cum s-au cheltuit fondurile repartizate pentru refacerea infrastructurii dupa inundatii, pentru ca Oprisan a descoperit ca nu i se subordoneaza. Iar daca-l controleaza, bineinteles ca nu face altceva decit ca il

hartuiste pe "seful opozitiei din Vrancea" intr-un mod "inadmisibil". Cu asemenea abordari, asa cum ne scria zilele acestea un cititor la "Ziarul de Vrancea", fie si daca justitia nu-i va putea face-n final nimic semnificativ nici de aceasta data e fara dubii, ca politician imaginea unui asemenea personaj ramine botita definitiv.

-P.S. "Impresionanta" ardoarea cu care s-a incercat a se demonta banuiala ca s-au folosit materiale de la blocurile ANL la casa de la Bolotesti invocindu-se inexistenta unui contract intre Consiliul Judetean si Agentia Nationala pentru Locuinte. Putini nu stiu ca toti sefii consiliilor locale care aveau astfel de

contrate nici apa nu beau fara aprobare de la baron. Cea mai gava este insa aia cu politistii care "inregistreaza si raporteaza". Daca nu-i fanfarodana cu radacini de paranoia, citiva domni ar trebui sa cada pe ginduri si sa schimbe cit mai pot cite ceva prin astfel de zone. Peste putin timp,cum se intimpla de rugula de multe ori in viata, ar putea fi prea tirziu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.