Opinii

Laurentiu Dumitrache si strugurii acri ai sefiei ITRSV Focsani

Corneliu Condurache
5 iul 2010 1924 vizualizări
Pe 3 iunie 2010, Laurentiu Dumitrache, fostul sef al Inspectoratului Teritorial pentru Regim Silvic si Vinatoare Focsani, declara pentru Ziarul de Vrancea ca se va gindi daca se va mai inscrie sau nu la concursul pentru ocuparea fotoliului de director al institutiei pe care nu de mult il parasise (dupa declararea neconstitutionala a Ordonantelor de Urgenta ale Guvernului referitoare la numirea directorilor de institutii).

Acest concurs urma sa aiba loc la Agentia Nationala a Functionarilor Publici la jumatatea lunii. "Dupa 25 de ani de munca, eu cred ca mi-am demonstrat competenta si nu inteleg de ce este nevoie de concurs" spunea, orecum surprinzator atunci, omul sustinut politic de PDL Vrancea in mai 2009 pentru ocuparea functiei de director al ITRSV Focsani. Aceasta este o institutie cu o miza deosebita pentru marii exploatatori de paduri din sase judete: Bacau, Buzau, Braila, Galati, Tulcea, Vaslui si Vrancea. Mai tirziu, pe la mijlocul lunii trecute, Dumitrache avea sa aduca la cunostinta redactorilor nostri hotarirea sa, la fel de curioasa, de a participa la un concurs. Insa la unul pentru un post de o anvergura mult mai redusa: sefia Ocolului Silvic Dumitresti, din cadrul Directiei Silvice. Recent Ziarul de Vrancea a intrat in posesia unor documente care explica in buna masura razgindirea spectaculoasa a lui Laurentiu Dumitrache. Intr-o Nota privind rezultatul verificarilor efectuate pe suprafete de teren forestier din UPI Cimpuri, intocmita pe 7 mai 2010 de catre Ministerul Mediului Padurilor - Directia de Regim Slivic si Cinegetic si Regia Nationala a Padurilor - Romsilva - Serviciul Control Tehnic si Economico Financiar, in urma solicitarii Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR) - Directia de Investigare a Fraudelor, fostul sef al ITRSV Focsani apare la concluzii intr-o lumina deloc favorabila. Astfel, alaturi de seful Ocolului Silvic Bucegi - Piatra Craiului, directorul coordonator al ITRSV Focsani este acuzat de "indeplinirea defectuoasa a atributiunilor de serviciu", disfunctionalitati care ar fi condus la "incalcarea regimului silvic" si "prejudiciu produs statului roman si Regiei Nationale a Padurilor Romsilva" de catre una din firmele cunoscutului procurator si exploatator de paduri din Vrancea, Maricel Cosor. In aceste conditii se poate ca "strugurii" de la concursul recent desfasurat pentru sefia ITRSV sa fi fost de fapt prea "acri" pentru Laurentiu Dumitrache.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.