Opinii

Descentralizarea spitalelor din Vrancea

Corneliu Condurache
24 iun 2010 920 vizualizări
Primul semn al mult discutatei descentralizari a activitatii guvernamentale e pe cale de a se produce foarte curind.

Si va consta in trecerea spitalelor din subordinea Ministerului Sanatatii in administrarea autoritatilor publice locale. In Vrancea: Spitalul Judetean "Sfintul Pantelimon" din Focsani, Spitalul comunal Vidra si cel comunal din Dumbraveni vor trece in subordinea Consiliului Judetean; iar Spitalele din Adjud, Odobesti, Panciu si Marasesti ar urma sa treaca in subordinea primariilor din municipiul si respectiv orasele susmentionate. Deocamdata fiecare dintre autoritatile implicate in preluarile pe care le presupun modificarile de administrare amintite conditioneaza semnaturile pe actele de transfer de achitarea datoriilor la zi si asigurarea surselor de finantare ulterioare. Fiecare dintre ei vede, insa, in acelasi timp in preluarile cu pricina o completare a portofoliului lor de putere, influenta si bani. Iar acestea reprezinta in fond chiar telul existentei lor, a politicienilor. Altfel spus, in spatele conditionarilor intemeiate de acum, fiecare dintre primarii amintiti, dar si Marian Oprisan, ascund visele de mai multa putere prin preluarea in subordine a spitalelor din Vrancea, despre care-i vorba. Numai ca,distanta dintre vise si realitate este uneori socant de mare. Problema-i ca ,din pacate,tocmai asta vor resimti alegatorii vrinceni atunci cind vor fi nevoiti sa apeleze la serviciile spitalelor descentralizate.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.