Opinii

Vremea deconturilor

Corneliu Condurache
11 nov 2005 829 vizualizări
Derutati de imaginile ce-au inundat ieri ecranele televizoarelor prezentindu-ne un baron precum cel vrincean pentru prima oara in ultimii ani aflat in fata unor procurori din Romania in postura unui om normal- fara stiutele aere de vedeta cu tupeu cum o facea pina acum-, ne-am putea totusi insela.

Nu-i dificil sa ne aducem aminte,scenariul era unul ca si tras la indigo de fiecare data pentru feuda Vrancea si al ei sef . Dupa consistente dezvaluri in presa ,binevoitori facind parte exact din institutiile abilitate ale statului de la care te-ai fi asteptat sa purceada la elucidarea respectivelor suspiciuni ii fabricau cu orice prilej ivit (si au fost destule)"detergentul". Dupa care spalarea propriu--zisa dar si albirea inchipuita si progrmata era practic un mizilic. Si ea era trimbitata cu zgomotul de rigoare in ziarul pe care intre timp, se stie prin ce metode si pe citi bani publici pusi in joc, satrapul judetului in care traim a avut grija sa si-l traga sub papuc. Desi ieri ceea ce multi credeau ca nu se poate intimpla a fost

vizionat cum spuneam pe mai multe televiziuni cu acoperire nationala , asta inca nu inseamna mare lucru. Chiar daca asa cum se stie fie si numai trecind in revista subiectele care l-au avut in prim plan pe Oprisan (aproape toate cu incidente serioase in felul in care au fost cheltuite enorme sume de bani publici in Vrancea )incepind macar din 2002, responsabilii de soarta aplicarii legilor in aceasta tara ar fi fost normal sa aiba cel putin o tresarire. Din pacate multi dintre ei n-au avut-o pina ieri. In fapt depinde de aici incolo totul si esential de modul in care sint dovedite pe tarimul justitiei acuzatiile despre care presa a scris sute de pagini in acesti ani. Unii suportind costuri greu de imaginat si explicat pentru asta.

Acuzatiile pentru care inca seful local al PSD Vrancea ar fi fost instiintat ieri de catre procurorii Departamentului National Anticoruptie ca s-a inceput deja urmarirea penala impotriva lui sint unele care cel putin la prima vedere par unele foarte serioase si grave. Abuz in serviciu, utilizarea subventiilor in alte scopuri, asociere in vederea comiterii de infractiuni, fals si uz de fals. La asemenea acuzatii nu-i deloc imposibil sa fie-n dosare si dovezi suficient de serioase si solide in ciuda tacticii destul de stravezii a

baronului de a bagateliza actiunea DNA si a o expedia in zona rafuielilor politice. Evolutiile din justitie vor lamuri curind cum stau in realitate lucrurile desi premisele se intrevad cele a unor probleme grave. Legendara abilitate a inculpatului incepind de ieri Marian Oprisan de a nu lasa urme in discutabilele si dubioasele sale operatiuni pe bani publici (suspectate iata de numerose si consistente nereguli) s-ar putea risipi ca pulbere-n vint daca anchetele nu mai sint acute de Ioni Amarii, Tomiti Craciuni sau Gigi Strungi. Nu sint insa sa fim realisti de fel excluse nici surprize. Pentru ca nu intotdeuna in fata doamnei cea legata la ochi si cu balanta in miini,mai cu seama pe meleagurile noastre triumfa musai dreptatea.

Doar ca s-ar putea sa cam fi venit insa timpul,cind mai trebuie facute si ceva din deconturi . . .

Numai gindul la cit rau s-a putut face si imensa bataie de joc ce s-a manifestat vis a vis de soarta unor fiinte umane in anii astia-n judet ar fi fost cazul sa-i cutremure pe citiva de prin imprejurimi. Ca tot e Vrancea zona seismica .


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.