Opinii

Despre mazilirea lui Romeo Paul Postelnicu

Corneliu Condurache
21 iun 2010 1493 vizualizări
Dupa intilnirea de vineri de la Focsani, parte a unui turneu organizat de citiva dintre ideologii Partidului Democrat Liberal - intre care Valeriu Stoica, Sever Voinescu, Catalin Avramescu - cu scopul declarat al dezbaterii problemelor dreptei, dar si al realizarii in teritoriu a propagandei aferente doctrinei populare, au aparut si reactiile in lumea politica locala.

Nu dificil de anticipat, inca de acum trei zile de orice consumator de stiri autohtone care ar fi luat cunostinta de lista invitatilor din afara PDL Vrancea, participanti la intrunirea cu pricina. Cum ati putut afla inca din editia de simbata-duminica a Ziarului de Vrancea, singurul politician prezent la Hotelul Amadeus de pe respectiva lista a fost consilierul local focsanean, liberalul Romeo Paul Postelnicu. Invitati mai fusesera, din informatiile mele, Doina Fodoreanu si Gheorghe Stan. De aici pot incepe discutiile. Se pune in primul rind intrebarea: nu stiau, oare, atit PDL Vrancea, cit si Romeo Paul Postelnicu, ca acesta din urma este in colimatorul propriului partid, PNL Vrancea, pentru a fi "executat" politic ca urmare a piedicilor puse, in viziunea sefilor actuali ai liberalilor din judet,in calea functionarii aliantei majoritare (PSD^PNL) in Consiliu Local Focsani?

Daca stiau si totusi au facut-o - PDL Vrancea a lansat invitatia si Romeo Paul Postelnicu a onorat-o - nu-s decit doua variante posibile:

a) N-au luat in calcul "mutarile" -raspuns ale adversarilor politici, ceea ce-i aproape impardonabil chiar si la nivelul judetean al campionatului de"sah" ce-ar trebui sa-l deruleze macar teoretic intre ele partidele care conteaza in acest moment in optiunile electorale ale alegatorilor. (Aici merita a fie enuntate doua constatari defel greu de observat:

1)PNL Vrancea cu Nini Sapunaru scapat de alegeri interne a primit un nesperat motiv oferit pe tava de gafa susamintita, a invitatiei PDL Vrancea si acceptarii acesteia, pentru a se descotorosi de incomodul, pentru alianta cu PSD, Postelnicu.

2) Una ar fi fost ca eventual prejudiciu de imagine pentru PNL Vrancea daca Romeo Paul Postelnicu ar fi fost dat afara din partid pentru un nou vot anti alianta cu PSD din CL Focsani -in afara celui de la ultima sedinta pentru care in istoria formatiunii politice cu pricina ,"indisciplinatul" sanctionat simbata cu excluderea apare iertat-,si alta este sa se faca acelasi lucru pentru participarea la o intilnire ideologica cu "dusmanul" Valeriu Stoica)


b) PDL Vrancea si Romeo Paul Postelnicu au pregatit special "episodul Amadeus" de vineri pentru a-i asigura fostului candidat liberal la Primaria Focsani o platforma de ascensiune viitoare. Eventual spre scaunul de prefect al judetului. Daca este, insa, PDL Vrancea la aceasta ora predispus la asemenea subtilitati strategice ramine la aprecierea fiecaruia dintre dumneavoastra si in plus viitorul apropiat o va lamuri.


Nu in ultimul rind, desigur, daca PDL Vrancea n-a gindit "miscarea" de la varianta b) susprezentata, se poate intreba: cum ar fi fost din punctul sau de vedere mai util: ca Romeo Paul Postelnicu sa fie in CL Focsani, sau asa cum este incepind de simbata, practic dat afara din acesta? (pentru ca odata dat afara din PNL Postelnicu pierde, bineinteles, locul de consilier local in legislativul municipiului resedinta de judet). Dupa ce afla raspunsul la aceasta intrebare, PDL Vrancea nu-i mai ramine decit sa se felicite pentru ideia de a-l fi invitat pe Romeo Paul Postelnicu la intilnirea cu Valeriu Stoica, Sever Voinescu si Catalin Avramescu de la Hotelul Amadeus din Focsani de vineri, 18.06.2010. Ajutind iata PNL Vrancea si pe Nini Sapunaru sa-l matraseasca mai usor, probabil, decit sperau chiar ei ca se poate intimpla, pe "ghimpele" Postelnicu.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 8 ore, 52 minute, 54 secunde
Postelnicu nu a fost mazilit ci a fost trimis acolo unde-i este locul- linga pdl. Daca el impartaseste logica pdl-ista nu are de ce sa mai reprezinte ideile altui partid. Daca si-a ales bine citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.