Opinii

ENET-ul mofturos la preturile mari ale altora

Corneliu Condurache
17 iun 2010 1045 vizualizări
Exista stiri care ofera prin simpla lor aparitie o imagine ce nu mai are nevoie de vreun comentariu sau lamurire suplimentara in legatura cu modul in care functioneaza activitatile aferente unui anume domeniu.

Cel mai recent exemplu in acest sens este dat de informatii despre doua entitati aflate in subordinea Consiliului Local Focsani. Astfel, ENET SA Focsani are nevoie de patru posturi de paza pentru care va organiza in curind o licitatie pe criteriul ofertei cu pretul cel mai mic. La aceasta licitatie, conform declaratiei directorului ENET, cele mai mici sanse pare sa le aiba Politia Comunitara; institutie aflata tot in subordinea aceluiasi Consiliu Local Focsani (care are in obiectul de activitate tocmai asigurarea serviciilor de paza solicitate de producatorul si distribuitorul de energie termica in sistem centralizat din municipiul resedinta de judet) pentru ca ar avea preturile cele mai mari, deci necompetitive pentru astfel de prestatii. Se pune, desigur, intrebarea: de ce nu intervine "stapinul" celor doua entitati - CL Focsani - sa-i puna de acord asupra preturilor si serviciilor pe care si le ofera acestea reciproc? Mai ales ca ENET-ul monopolist (adica fara vreun concurent) in producerea si livrarea caldurii in sistem centralizat in Focsani ar trebui sa vorbeasca, poate, mai in soapta despre preturi mari. Sau sa fie la fel de mofturos la preturile mari ale altora, asa cum este la ale sale.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 11 ore, 52 minute, 58 secunde
Enet are obligatia sa organizeze achizitie publica pentru paza, asa ca nu poate favoriza pe nimeni,nici chiar o institutie a consiliului local, pentru ca asa e legea.Preturile de achizitie mici sunt citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.