Opinii

Domenii a caror confiscare ar trebui interzisa

Corneliu Condurache
5 nov 2005 816 vizualizări
"Sensibilizat" probabil intr-un fel de istoria recenta a ultimului club de fotbal divizionar C din judet, care a anuntat oficial ca-si da obstescul sfirsit, primarul Decebal Bacinschi s-a hotarit sa infiinteze un club sportiv care sa functioneze la fel ca o directie aflata in subordinea Primariei Focsani.

Am putea sa-i intrebam, atit pe primarul resedintei noastre de judet cit si pe alti responsabili actuali de soarta acestui tinut: de ce n-au recurs la o asemenea "mutare" pina acum? Inainte de a ne zbura gindul la zicala cunoscuta care spune "mai bine mai tirziu decit niciodata" ar fi nimerit sa mai avem in vedere

citeva amendamente. Oricum, faptul ca, iata, dinspre Alianta PNL-PD locala nu au venit in aceste zile (cum nu s-a intimplat de aproape un an de cind au preluat puterea) nici un semnal si nici o sugestie legate de rezolvarea soartei fotbalului, dar si a sportului vrincean in general, este un lucru cit se poate de anormal. Nu lasa astfel respectivii politicieni spatiul liber de manevra, pentru a fi numai bun de confiscat, exact personajelor de tipul si structura baronilor locali, loviti de paranoia, care au adus evolutia problemelor legate de domeniul susamintit si in judetul nostru intr-un astfel de punct?

Poate pentru domeniul reprezentarii prin sport al comunitatii, dar si pentru altele cum ar fi de pilda cel mai recent aflat in atentia vrincenilor din zona manifestarilor in care este cuprins "Festivalului viei si vinului" de exemplu, ar fi tare bine sa se ajunga la un acord unanim acceptat de catre toti actorii de pe scena politca locala. Care sa interzica cu desavirsire, indiferent cine se afla vremelnic la putere, ca asemenea domenii (precum sportul si manifestarile reprezentative ale comunitatii) sa mai fie acaparate si

utilizate politic, sau folosite pentru lustruirea statuii cultului personalitatii vreunui satrap local, din orice zona a spectrului politic ar proveni el.Mai ales ca astfel de dezagreabile montaje se pun in opera,nu-i un secret pentru locuitorii acestui judet de multisor, cu "tocarea" unor imense resurse din fonduri publice.

Daca nu se va ajunge la o astfel de intelegere,fie ea si tacita, am putea avea des parte de triste reprezentatii trase la indigo cu alea pe care, vrem-nu-vrem, le "admiram" in aceste zile. Legate de echipa de fotbal, sau de Festivalul viei si vinului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.