Opinii

Miopia prefectului Oprea

Corneliu Condurache
24 mai 2010 999 vizualizări
Saptamina trecuta Comisia de Dialog Social a Prefecturii Vrancea a luat in discutie, dupa o tacere inexplicabil de indelungata, la nivelul judetului, masurile de reducere a cheltuielilor bugetare care constituie principala grija a majoritatii romanilor de citeva zile bune.

Cu aceasta ocazie prefectul Ion Oprea a precizat mai multe argumente in spijinul justificarii masurilor guvernamentale. Intre ele argumentul forte ar fi acela ca aparatul bugetar s-a dezvoltat mult in ultimii ani, ajungind de la 1,1 milioane in perioada 2000-2004 la 1,4 milioane salariati la sfirsitul anului 2008, realitate situata binisor in afara puterii pe care-i capabila sa o acopere nivelul incasarilor bugetare actuale. La nivelul judetului raportul salariati pensionari facut cunoscut de catre reprezentatul guvernului in Vrancea tot cu prilejul sedintei susmentionate a ajuns la 60.000 salariati /88.000 pensionari. Si-i de asemenea conform parerii specialistilor in domeniu unul ingrijorator dar mai ales greu de suportat din punctul de vedere al echilibrului economic bugetar al zonei. Un singur amanunt s-a ferit Oprea sa sublinieze in discusul sau de la Comisia de Dialog Social de saptamina trecuta. In intreaga perioada in care cifrele au luat-o atit de razna in privinta numarului de salariati bugetari incit trebuie corectate prin masuri economice asa de dure precum cele recent anuntate de catre Guvern ,el a ocupat scaunul de prefect sau subprefect al judetului Vrancea. Se pune prin urmare intrebarea: nu vede oare Oprea totusi din pozitia in care a stat in tot acest timp cam tirziu dezechilibrele pe care le combate dealtfel viguros si la obiect acum?!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 4 ore, 50 minute, 15 secunde
Nelutu Oprea nu e decat un TURNATOR LA SECU si ala slab. Va dati seama ca daca el si-a luat numele de M. DRUMES ca persoana de contact, cam ce fel de adolescent intarziat este?Intarziat pe la portile citeste integral
, acum 739398 zile, 4 ore, 50 minute, 15 secunde
bravo!!!e prima oara dupa mult timp cand citesc un punct de vedere obiectiv an ziarul vostru.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.