Opinii

Vasile Blaga, cu seful Politiei Vrancea in virful pixului

Corneliu Condurache
4 mai 2010 1457 vizualizări
Prima concluzie care rezulta dupa analiza numarului de inscrisi la concursul pentru sefia Politiei Vrancea este ca mai multe centre de putere au in vedere exercitarea influentei in judet prin intermediul acestei institutii.

Privita dinspre partea concurentilor, numarul deloc mic de doritori ai scaunului poate fi explicabil, daca se are in vedere o realitate cunoscuta de toata lumea interesata: nici unul dintre ultimii ocupanti ai functiei atit de rivnita, de comandant al Inspectoratului Judetean de Politie Vrancea, n-a plecat deloc rau din respectivul post. Silviu Crin Grosu a iesit la pensie chestor, adica general, cu avantajele financiare nu greu de estimat, reflectate in suma de bani incasata lunar pentru amintitul grad militar dobindit; Viorel Serbanoiu a ajuns tot sef de IJP, la Botosani, iar despre Sandel Doaga la fel, nu se poate aprecia ca ar fi parasit fotoliul de sef al Politiei Vrancea ca un pensionar nefericit, dar mai ales neimplinit financiar si material. Si ar mai fi ceva: numarul mare de inscrisi pentru postul de sef al IPJ Vrancea implica dinspre centrele de putere politica din judet drept consecinta interventii pe masura la Minister, pentru scoaterea omului sustinut cistigator. Nu-i de aceea exclus ca ministrul Vasile Blaga sa aleaga varianta candidatului din Galati. Pentru a le mai taia, poate, din avint celor care practica "lobby-ul" prin politica vrinceana.Pina la urma de "pixul" lui Blaga depind multe socoteli care s-au facut sau la care posibil inca se mai lucreaza in judet.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 4

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 23 ore, 5 minute, 59 secunde
Teoretic, pe partea de politie ar trebui sa fie un singur centru de putere la nivel de judet, si anume cei care sustin guvernul. Orice altceva duce doar la complicatii fara nici un efect benefic citeste integral
, acum 739398 zile, 23 ore, 5 minute, 59 secunde
db cine are nevoie de parerea ta?
, acum 739398 zile, 23 ore, 5 minute, 59 secunde
Cine vrea sa castige alegeri
, acum 739398 zile, 23 ore, 5 minute, 59 secunde
Se pare ca TVA-ul va creste la 25% iar cota unica la 20%. Asa ca nu mai e loc de jocurile de pix ale unora cu domnul Oprisan. Trebuie numit un om serios care sa-si faca treaba.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.