Opinii

Sefia Politiei Vrancea, in asteptarea nasului

Corneliu Condurache
29 apr 2010 1097 vizualizări
La Inspectoratul Judetean de Politie Vrancea este fierbere maxima, deoarece se apropie ziua limita pentru depunerea dosarelor de catre participantii la concursul in urma caruia urmeaza a fi desemnat oficial seful institutiei.

Cu acest prilej, nu-i greu de observat ca mult clamatul apolitism al Politiei trebuie asezat binisor intre paranteze. Singurul dubiu in aceste zile, atit in Inspectorat cit si in afara lui, este nu daca inspectorul sef al IJP Vrancea va fi numit apolitic. Cit mai degraba cine, sau mai exact care politician local o va face. Concret: cuvintul decisiv la ministrul Vasile Blaga il va avea Trasculescu, Placinta sau Oprisan?! Despre cit de importanta este detinerea controlului Politiei in dominatia unui judet, am putut afla recent din stenogramele serialului "Caracatita" avind-ul pe senatorul PSD Catalin Voicu -acum arestat preventiv- in rolul principal. Modul in care sint facute cercetarile intr-un dosar (lucru pe care-l realizeaza politistul) poate hotari soarta celui in cauza,inca din aceasta faza, procurorul si judecatorul prelevindu-se apoi de simple chestiuni de rutina. In asemenea context, intrebarea: "ce politician local va avea cuvintul hotaritor in desemnarea celui de-al VIII-lea sef al IPJ Vrancea de dupa decembrie 1989?" nu-i defel lipsita de importanta. Raspunsul la intrebare poate fi - cel putin in judetul nostru - chiar mai sugestiv si incarcat de miza decit desemnatul insusi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
, acum 739391 zile, 4 ore, 18 minute, 22 secunde
POLITIC AU FOST NUMITI INTOTDEAUNA NUMAI INCOMPETENTI SI PUPINCURISTI, SI AU FACUT IPJ -UL VARZA....CINSTE LOR POLITRUCILOR DE 2 BANI....
, acum 739391 zile, 4 ore, 18 minute, 22 secunde
Iar se cauta"doaga "pentru butoiul politic sub presiune din Vrancea,daca tot politic va fi numita ,sa fie o "doaga de otel",cea de lemn s-a umflat din cauza vinului fals din judetul nostru.
, acum 739391 zile, 4 ore, 18 minute, 22 secunde
meseriasii de la sefia politiei vrancea au pus politistii de la comune sa numere pasarile si animalele din curtea fiecaruia
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.