Opinii

Suspecta liniste din sistemul clientelar

Corneliu Condurache
27 oct 2005 771 vizualizări

In emisiunea matinala "Cafeaua cu sare" a Danei Deac, difuzata ieri pe postul de televiziune Antena 3, a fost adus inca o data in discutie un subiect cunoscut vrincenilor, cititori ai "Ziarului de Vrancea" in special: ultima repartitie de la Focsani a locuintelor construite prin Agentia Nationala pentru Locuinte

Cu acest prilej a putut fi auzita opinia, asupra careia ar trebui sa se opreasca cineva, a reprezentantului Centrului de Resurse Juridice, Radu Nicolae. Cum s-a declarat si s-a putut observa acesta este un bun cunoscator al situatiei din Vrancea, el fiind cel care a sesizat nu de mult autoritatilor locale responsabile din judetul nostru o serie de incompatibilitati privindu-i pe mai multi functionari publici. Dintre acestia a mentionat-o in special pe directoarea economica a Consiliului Judetean ca fiind membra in mai multe consilii de administratie; dar acest caz ar fi trebuit sanctionat de presedintele Consiliului Judetan, nimeni altul decit Oprisan, seful, dar si, nu-i greu de banuit, protectorul respectivei doamne.

Invitatul emisiunii, una din vocile autorizate ale societatii civile, a facut o afirmatie care in rezumat spune ca "sistemul clientelar din Vrancea" este de departe unul dintre cele mai dezvoltate din Romania, inspaimintator si descurajant in privinta nocivitatii sale. Avind in vedere ca o astfel de caracterizare a judetului in care traim este facuta de catre o persoana detasata de disputele si problemele curente ale acestuia, ea ar trebui sa-i puna serios pe ginduri pe mai multi dintre responsabilii declarati de soarta acestei zone a Romaniei. Aflata la o distanta mai mica de 200km de capitala unei tarii ce-i iata ca si intrata in Uniunea Europeana cum se lauda fudui politicieni de la puterea sau din opozitie.

Aceeasi persoana, voce autorizata a societatii civile cum spuneam, a mai sesizat faptul ca intii se realizeaza legaturile, nu de putine ori transpartinice, se fac aranjamentele pentru satisfacerea diverselor interese pe bani publici, apoi se cauta puncte de sprijin, de multe ori discutabile, in diferite texte de lege. Cel cu "soft"-ul calculatorului care a dat case ANL fostului prefect Vrabie, fiului ex-senatorei Fevronia Stoica- proprietara unui lant de farmacii, norei Valeriei Teodorescu-directoarea economica de la Consiliul Judetean dar si altor alesi pe sprinceana, in timp ce tinerii muritori de rind, carora asemenea locuinte le sunt destinate prin programul ANL si chiar le sunt tare necesare nu au acces la ele, este cum nu

se poate mai relevant.Fie ca ne place sau nu, asa arata imaginea necoafata pe care altii si-au format-o despre ceea ce noi traim in ultimii ani pe aceste

meleaguri. S-a pomenit, tot in emisiunea susamintita, ca se asteapta, cu nerabdare cumva,concluziile comisiei Prefecturii referitoare la repartitiile buclucase.

Nu se stie daca nu vom avea si de aceasta data parte de aceeasi sugestiva si prelunga tacere. Precum linistea care s-a asternut peste concluziile comisiei pusa la treaba cu o luna de zile in urma, tot de reprezentantul guvernului Romaniei in Vrancea, pentru "a cerceta" modul cum se deruleaza lucrarile de refacere a infrastructurii din judet, afectata de inundatii.

Suspecta liniste!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.