Opinii

Gluma cu incompatibilitatea primarului de Fitionesti

Corneliu Condurache
20 apr 2010 1081 vizualizări
Asa cum puteti afla din editia de astazi a Ziarului de Vrancea, problema incompatibilitatii primarului de la Fitionesti, aparuta in Campania electorala pentru alegerile prezidentiale din toamna anului trecut

- si care din aceasta cauza a si fost catalogata de gospodarul banuit drept razbunare politica - a fost transata si considerata adevarata dupa iata, jumatate de an, de catre Agentia Nationala de Integritate (ANI). Astfel, conform constatarilor ANI, (institutia in masura sa se pronunte daca-i sesizata despre o asemenea speta), in baza prevederilor Legii 144/2007, constata ca primarul Iordache Cazacu de la Fitionesti s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 26 iunie 2008 - 22 octombrie 2009, intrucit acesta a detinut functia de primar al Comunei Fitionesti, Judetul Vrancea, concomitent cu calitatea de administrator al firmei Larvin SRL Fitionesti. Numai ca mentionata constatare - cu operativitatea de jumatate de an remarcata, dar defel explicata - a ANI, nu inseamna de fapt decit startul actiunii judecatoresti care sa consfinteasca banuita ilegalitate in justitie. La modul cum se deruleaza procesele in Romania in vremurile actuale, pina se ajunge la o solutie definitiva a instantei pot trece doi-trei ani de zile, prin utilizarea tuturor chichitelor si artificiilor avocatesti de catre aparatorul acuzatului incompatibil. Ceea ce inseamna ca primarul Fitionestiului poate sta relaxat in privinta pericolului de a-si pierde mandatul in exercitiu (atitudine pe care se poate observa ca o si are, dealtfel, din declaratii date pe marginea subiectului redactorilor Ziarului de Vrancea). Daca la toate acestea mai tinem cont si de amanuntul referitor la recenta declarare a unor importante articole din legea de functionare a ANI ca fiind neconstitutionale, nu-i dificil de concluzionat: incompatibilitatea lui Iordache Cazacu pare mai curind o gluma intirziata de 1 Aprilie a institutiilor ce ar trebui sa asigure buna si dreapta functionare a statului roman. Cum in general poate fi considerata orice pretentie de respectare a legilor in vigoare ale tarii de catre altii, in afara votantilor obisnuiti in Vrancea si Romania reala a anului 2010.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.