Opinii

Spunaru sub binecuvintarea jupinilor

Corneliu Condurache
30 mar 2010 5600 vizualizări
Ce era destul de clar dupa Congresul Partidului National Liberal a devenit certitudine simbata, odata cu vizita in Vrancea a lui Crin Antonescu, presedintele formatiunii politice cu pricina la nivel national.

"Din punct de vedere moral, fara a ma implica, il sustin pe Nini Sapunaru in fruntea organizatiei Vrancea, pentru ca este un om impreuna cu care, pina sa fie presedinte al partidului si dupa, am trecut prin multe razboaie". Prin acest discurs Antonescu transforma, practic, intr-o simpla formalitate apropiatele alegeri pentru sefia PNL Vrancea reducind aproape de zero sansele oricarui eventual contracandidat al lui Nini Sapunaru. Nu-i mai putin adevarat ca si fara aceasta iesire a lui Crin Antonescu presedintele in functie al PNL Vrancea nu avea prea mari emotii; si asta dintr-un motiv usor de observat. Nici unul dintre potentialii sai concurenti la fotoliul de sef al liberalilor vrinceni n-a iesit public cu vreun minim proiect care sa fie contrapus celui al lui Sapunaru. Dragos Mircea, fostul prefect al judetului din vremea guvernarii liberale, din actuala postura de inspector guvernamental cu locul de munca inca la Prefectura Vrancea (singurul inspector guvernamental care se bucura, cica, de un asemenea privilegiu) este usor de scos din joc. Deoarece in lipsa oricarei schite de proiect cu darul de a incerca sa-l detroneze pe Sapunaru, Mircea poate fi etichetat - datorita faptului ca desi inspector guvernamental provenit dintr-un partid aflat in opozitie isi desfasoara activitatea la Focsani - drept "omul Partidului Democrat Liberal". Or, o asemenea "stampila" la atmosfera din PNL a acestor zile inseamna anularea oricaror sanse pentru Mircea Dragos in competitia cu Sapunaru. Pe care de altfel "curajosul" fost prefect n-a declarat vreodata cu subiect si predicat ca ar fi dornic s-o declanseze. Se pune atunci, desigur, intrebarea: de ce a mai considerat necesar Crin Antonescu simbata la Focsani sa-si declare public sprijinul pentru deputatul PNL de Vrancea? Probabil pentru ca trebuie sa stie toata lumea cine-i "jupinul" in partid. Avind in vedere ca il are si pe "jupinul" judetului aliat politic, Nini Sapunaru poate considera ca n-are adversari in cursa de reconfrimare ca lider al liberalilor vrinceni. Cit despre procentul de 30% pe care si l-a autofixat ca "sa dea mumos" in fata lui Antonescu pentru localele si parlamentarele de peste doi ani? Desi mai este destul pina atunci, concluzia ca Sapunaru, desi se da politician expermentat, viseaza frumos, este cea corecta.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.