Opinii

File din jurnalul unui sofer de Focsani

Iulia Nicolaie
24 mar 2010 1211 vizualizări
Primele ore ale unei dimineti de primavara. Soare, caldura, pe scurt, se anunta a fi o zi buna. Soferul focsanean ajunge in fata masinii sale. O priveste lung. Ii este draga, dar pe de o parte i se face mila de ea.

A dus-o la "spital" de prea multe ori pina acum si degeaba. Acum simte ca e ceva in neregula cu suspensiile. Trage adinc aer in piept, hotarit sa nu lase toate nimicurile sa-i strice o zi perfecta de primavara. Porneste cu o usoara teama motorul, care incepe iar sa gilgiie, exact ca inainte de ultima vizita la service si incepe sa simta cum broboanele de transpiratie i se aduna pe frunte. Acum a pornit, incepe calvarul! Nici nu a apucat bietul sofer sa porneasca vechiul casetofon, ca deja a alunecat in primul crater. De data aceasta din neatentie, dar nu ar fi prima data. Dar omul nostru nu se descurajeaza si continua. Intra pe bulevard. Dupa clatinarile repetate si bolnavicioase ale "bolidului" sau, se intrezareste o speranta. O portiune de nici mai mult, nici mai putin de 100 de metri de asfalt lipsit de gropi. Intr-un avint pompieristic, calca pedala de acceleratie si schimba in viteza a treia, pentru prima data pe ziua de astazi. O noua groapa il trezeste insa la realitate. Mai are rost sa se enerveze? Este deja obisnuit cu zgomotul, cu nervii, cu reparatiile, cu craterele, cu tot! Si totusi, nici astazi nu se poate abtine de la a injura, de la a blestema, si ajunge din nou in pragul disperarii si al caderii nervoase. Pierdut in blasfemiile sale, primeste lovitura fatala, o noua cadere in abis, de data aceasta mult mai zgomotoasa, probabil definitiva si intr-un final opreste. Simte din nou ca s-a stricat ceva. Probabil suspensiile pe care le-a "mirosit" inca de dimineata. Urmeaza o noua vizita la service, ore de stat la coada, bani aruncati, "nimicuri" pentru care nimeni nu este tras la raspundere, niciodata. Tocmai miine, cind se va duce sa-si plateasca taxele si impozitele, dar si rovigneta, nu va mai avea masina. O noua groapa se casca in fata soferului de Focsani, dar de data asta in buzunar.


Cautam cea mai mare groapa din judet


Sinteti soferi? Sinteti obligati zilnic sa circulati prin asfaltul de tip svaiter din Vrancea? Cotidianul nostru pune la cale o dezbatere, pentru a afla care este cea mai mare, mai "frumoasa" si mai adinca groapa prin care sinteti nevoiti sa va chinuiti autoturismele, dar si cel mai bombardat drum. Asadar, cititorii care s-au saturat sa faca off-road pe drumurile publice sint invitati de astazi sa-si spuna of-urile la adresa redactiei, ziaruldevrancea@yahoo.com. Tot la aceasta adresa puteti trimite fotografii si filmulete cu "candidatele" pentru competitia de "Cea mai mare groapa" sau cu suferinta prin care v-a trecut autoturismul, in traseul sau zilnic prin craterele similare celor din relieful lunar. Se accepta si opiniile argumentate si detaliate pe forumul Ziarului de Vrancea, la adresa www.ziaruldevrancea.ro. Fie ca cea mai impresionanta groapa sa cistige!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 16 ore, 26 minute, 6 secunde
Daca am stabilit ca Focsaniul e un sat, cu ulitele aferente, ne gandim cum am putea circula. Exista mai multe solutii: 1. Pe cal cum fac cetatenii din Bahne 2. Pe magar, cei care n-au bani de cal 3. citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.